O grupare specializată în fraude informatice a făcut un prejudiciu de un milion de euro

  • O grupare specializată în fraude informatice a făcut un prejudiciu de un milion de euro.
  • Miercuri, membrii grupării au fost căutaţi de procurori şi poliţişti. Aceştia au făcut razii în judeţele Dolj, Vâlcea, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.
  • Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar şi din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia şi Italia.
399 afișări
Imaginea articolului O grupare specializată în fraude informatice a făcut un prejudiciu de un milion de euro

O grupare specializată în fraude informatice a făcut un prejudiciu de un milion de euro

Potrivit DIICOT, miercuri, procurorii Biroului Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia, au efectuat 18 percheziţii domiciliare în judeţele Dolj, Vâlcea, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică şi spălare a banilor.

Anchetatorii au stabilit că mai multe persoane au constituit o grupare infracţională în vederea comiterii de fraude prin intermediul sistemelor informatice, prin postarea de anunţuri fictive pe site-uri internaţionale de comerţ on-line privind vânzarea de diverse bunuri şi servicii şi totodată deschiderea şi intermedierea deschiderii de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniţi din infracţiuni săvârşite atât în România, cât şi în Marea Britanie, folosindu-se de documente de identitate falsificate.

Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro. Banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea unor imobile şi autoturisme de lux.

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar şi din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia şi Italia.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi duse, în vederea audierii, şase persoane. Procurorii români au cooperat cu autorităţile judiciare ale altor state, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoţia şi Olanda.

Peste 600 de acţiuni în forţă s-au desfăşurat miercuri în toată ţara. Ministrul de Interne Marcel Vela a numit această zi „ziua Z”, cu 489 percheziţii şi 130 descinderi. Cele 21 de grupări vizate au adus un prejudiciu de 190 milioane lei şi 160.000 euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
diicot,
acţiune,
sibiu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici