O învăţătoare a evacuat toţi copiii din clasă, după ce au usturat-o ochii. Reacţia Inspectoratului Şcolar Judeţean

O învăţătoare de la Şcoala numărul 1, din Bragadiru, a scos toţi elevii clasei la care preda afară din unitatea de învăţământ şi a alertat şi părinţii, după ce au usturat-o ochii în timpul orelor de curs, ea urmând să dea explicaţii inspectorilor şcolari pentru gestul său.

2900 afișări
Imaginea articolului O învăţătoare a evacuat toţi copiii din clasă, după ce au usturat-o ochii. Reacţia Inspectoratului Şcolar Judeţean

O învăţătoare a evacuat toţi copiii din clasă, după ce au usturat-o ochii.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Ilfov au precizat, pentru MEDIAFAX, că învăţătoarei au început să îi lăcrimeze ochii în timp ce se îndrepta spre fereastra clasei. În acel moment, fără a se consulta cu directorul şcolii, ea le-a spus tuturor elevilor că trebuie să părăsească sala de clasă şi au ieşit cu toţii în curtea unităţii de învăţământ.

Mai mult decât atât, cadrul didactic i-a sunat pe părinţii copiilor şi le-a spus că trebuie să vină să îi ia de la şcoală, pentru că e posibil să fie afectaţi de substanţele cu care se dezinfectează şcoala.

Ulterior, precizează sursa citată, deşi nicio altă persoană nu s-a simţit rău, la faţa locului a fost chemată o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică, care a constatat că totul este în regulă.

Oficialii ISJ Ilfov spun că, începând din 20 ianuarie, în şcoală se administrează, în fiecare seară, cloramină, cu o centraţie de 2%, dar acest lucru nu este un pericol pentru elevi şi cadrele didactice.

În cursul zilei de joi o echipă de la Inspectoratul Şcolar va merge pentru a discuta cu învăţătoare, aceasta urmând să dea explicaţii pentru modul în care a alertat pe toată lumea, deşi nu a existat nicio problemă.

Poliţia verifică şcoala 

Poliţia Ilfov face verificări la şcoala din Bragadiru, după ce pe o învăţătoare au usturat-o ochii şi a evacuat toţii elevii clasei sale, oamenii legii verificând dacă într-adevăr s-au folosit substanţe dezinfectante care ar fi putut afecta copiii, anunţă IPJ Ilfov.

„În cursul zilei de astăzi (miercuri - n. red.), poliţiştii oraşului Bragadiru s-au sesizat din oficiu, în urma materialului prezentat în mass- media, cu privire la faptul că, după efectuarea unor activităţi de curăţenie la Şcoala numărul 1 din Bragadiru, ocazie cu care s-ar fi folosit si o substanţă dezinfectantă pe bază de clor, mai mulţi elevi au acuzat stări de rău. În temeiul sesizării poliţiştii oraşului Bragadiru s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea de verificări şi investigaţii, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi de drept, cât şi pentru luarea măsurilor legale ce se impun. De asemenea, s-a relaţionat cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, aceştia deplasându-se la unitatea şcolară, unde au efectuat verificări potrivit competenţelor ce le revin”, anunţă IPJ Ilfov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici