O nouă aripă a Spitalului Foişor a fost inaugurată după o investiţie de peste 11 milioane de euro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, au inaugurat, luni, un nou corp de clădire în cadrul Spitalului de Ortopedie Foişor. Noua clădire va fi funcţională peste aproximativ şase săptămâni, costurile pentru construcţie fiind de 11,5 milioane de euro.

847 afișări
Imaginea articolului O nouă aripă a Spitalului Foişor a fost inaugurată după o investiţie de peste 11 milioane de euro

O nouă aripă a Spitalului Foişor a fost inaugurată după o investiţie de peste 11 milioane de euro

„Am acordat o sumă considerabilă, de 7,5 milioane de euro, la care se adaugă o altă sumă de 4 milioane de euro aprobată lunile trecute într-o şedinţă de Consiliului General al Municipiului Bucureşti. De asemenea, ne propunem ca în luna martie să începem consolidarea şi dotarea clădirii vechi a Spitalului Foişor, o investiţie care va fi de circa 10 mlioane de euro. Vom construi şi o parcare subterană, cu trei etaje. Aşadar, de acum avem şi în Bucureşti un spital de excelenţă, la care vor apela toţi cetăţenii din ţară, iar Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Foişor este pregătit să facă faţă oricăror intervenţii la standarde europene”, a declarat, luni, primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit managerului spitalului, Cristian Ioan Stoica, noua unitate medicală va putea fi funcţională pese aproximativ şase săptămâni, perioadă în care trebuie obţinute toate avizele de funcţionare.

„Am reuşit după mai muţi ani să primim ajutorul primarului general al Capitalei, precum şi ajutorul Ministerului Sănătăţii. Pacientul are dreptul la cea mai înaltă calitate de îngrijire. Este un spital cu profil chirurgical şi este mai puţin important câte paturi vor fi. Avem opt săli operatorii, iar condiţiile tehnice sunt foarte înalte care ne vor ajuta să înlăturăm greşeala umană. Avem la acest moment 119 paturi aprobate, însă ne aflăm în probe tehnologice, care vor dura între patru şi şase săptămâni. După această perioadă, în care vom recolta şi probe bacteorologice vom putea muta activitatea în această clădire nouă”, a declarat managerul Spitalului Foişor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici