O nouă zi, o altă misiune de salvare. O turistă a rămas blocată pe o creastă montană

  • Două echipe ale Salvamont Suceava încearcă să ajungă la o turistă care a rămas blocată pe creasta Giumalău.
  • Vântul foarte puternic îngreunează misiunea de salvare.
302 afișări
Imaginea articolului O nouă zi, o altă misiune de salvare. O turistă a rămas blocată pe o creastă montană

Cele două echipe de salvare au plecat din puncte diferite, însă salvamontiştii înaintează foarte greu din cauza vântului puternic.

Rafalele depăşesc viteza de 100 de km/h şi viscolesc zăpada, reducând vizibilitatea până aproape de zero. Tot din cauza vântului, una dintre echipele de salvamontişti nu mai poate fi contactată de la bază.

„Două echipe de prim răspuns, una pe versantul N şi una pe versantul S, din cadrul Salvamont Suceava se deplasează în acest moment în masivul Giumalău pentru recuperarea unei turiste care se află singură pe creasta Giumalău. Aceasta nu mai poate continua din cauza vântului foarte puternic şi vizibilitate aproape de zero”, au anunţat reprezentanţii Salvamont Suceava.

Femeia este blocată pe creasta montană de aproximativ două ore. Potrivit salvamontiştilor, turista este la adăpost de vânt şi, prin telefon, i s-a recomandat să facă gimnastică pentru a se încălzi.

Misiunea de salvare ar trebuie să se încheie în câteva ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici