O persoană venită din China, monitorizată târziu de autorităţile din Olt. Instituţia responsabilă

  • O persoană de naţionalitate chineză care a ajuns în Caracal a fost monitorizată pentru coronavirus de autorităţile medicale din Olt după aproape două săptămâni de la intrarea în România.
  • Reprezentanţii DSP Olt spun că au fost anunţaţi cu întârziere de Serviciul Imigrări.
1781 afișări
Imaginea articolului O persoană venită din China, monitorizată târziu de autorităţile din Olt. Instituţia responsabilă

O persoană venită din China a fost monitorizată târziu de autorităţile medicale din Olt. Cine a fost responsabil

O persoană de naţionalitate chineză care a ajuns în Caracal a fost monitorizată pentru coronavirus de autorităţile medicale din Olt după aproape două săptămâni de la intrarea în România. Reprezentanţii DSP Olt spun că au fost anunţaţi cu întârziere de Serviciul Imigrări.

O persoană din China, care a ajuns în Caracal în 29 ianuarie, a fost monitorizată doar o zi de autorităţile sanitare din judeţul Olt.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Olt susţine că a aflat de sosirea în ţară a acestei persoane, de naţionalitate chineză, abia luni, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Serviciului de Imigrări de pe lângă Inspectoratul de Poliţie Olt.

Medicii specialişti au legătura cu persoana respectivă şi au constatat că este bine, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt DSP Olt.

„DSP Olt a luat legătura imediat cu persoana chineză şi s-a constatat că nu tuşeşte, n-a avut febră, nu are dureri de cap, nu are nici un simptom specific coronavirusului, era sănătoasă .Dată fiind situatia, monitorizarea cetăţeanului a început în treisprezecea zi de la intrarea în Romania, adică în 10 februarie 2020 şi a încetat în a paisprezecea zi, 11.februarie 2020”, a spus Gabriela Gogiu.

În cazul altor cetăţeni veniţi din China, autorităţile medicale din România au luat măsura monitorizării timp de 14 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici