O primărie trebuie să îi plătească daune de 15.000 de lei unui avocat care apărea pe lista datornicilor

Un avocat a obţinut în instanţă daune de 15.000 de lei din partea Primăriei Iaşi, care îi publicase numele pe lista datornicilor, din cauza unui debit de 7.000 de lei. Decizia nu este definitivă.

902 afișări
Imaginea articolului O primărie trebuie să îi plătească daune de 15.000 de lei unui avocat care apărea pe lista datornicilor

O primărie trebuie să îi plătească daune de 15.000 de lei unui avocat care apărea pe lista datornicilor

Totul a început în 2017, când avocatul a aflat că, printr-o decizie a Primăriei din Iaşi, are datorii de 7.000 de lei la impozite şi taxe.

Avocatul a dat în judecată Primăria Iaşi, dar a pierdut, astfel că a plătit suma cerută. Apoi, a făcut apel şi a câştigat, iar Primăria i-a dat banii înapoi, însă numele său continua să apară pe o listă a datornicilor de pe site-ul autorităţii locale. Asta deşi avocatul nu şi-a dat acordul pentru publicarea numelui său când a fost anunţat despre datorie, cu atât mai mult cu cât a contestat-o.

Bărbatul a făcut mai multe sesizări, după care a cerut daune morale de 200 de lei/zi „pentru acoperirea prejudiciului” suferit prin publicarea numelui său, începând din 31 ianuarie 2018 şi până la momentul epuizării faptei.

Avocatul susţine în plângere că a fost suspus în toată această perioadă „unei presiuni psihice nejustificate, unor sentimente de umilire şi ruşine faţă de cunoscuţi”, fiindu-i ataşat în mod nejustificat „un anumit stigmat social, fiind aduse prejudicii reputaţiei sale, ca persoană publică şi fiind încălcată prezumţia de onorabilitate”, potrivit motivării instanţei.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au stabilit că numele avocatului a continuat să apară pe lista datornicilor chiar şi după plata, respectiv anularea debitului.

Astfel, magistraţii Judecătoriei Iaşi au admis în parte cererea avocatului şi au obligat Primăria Iaşi la plata a 15.000 de lei daune morale.

Decizia nu este definitivă şi a fost deja contestată de reprezentanţii Primăriei Iaşi.

Foto: Pixabay

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici