„O rană deschisă”. Papa Francisc îi îndeamnă pe politicieni să abordeze problema migranţilor morţi în Mediterana

Papa Francisc i-a îndemnat duminică pe politicieni să abordeze „rana deschisă” a migranţilor morţi în Mediterana, spunând că s-a rugat pentru cele 41 de persoane care au murit într-un naufragiu la începutul acestei luni.

197 afișări
Imaginea articolului „O rană deschisă”. Papa Francisc îi îndeamnă pe politicieni să abordeze problema migranţilor morţi în Mediterana

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

„Cu durere şi ruşine trebuie să declarăm că, de la începutul anului, deja aproape 2.000 de bărbaţi, femei şi copii au murit în acea mare în timp ce încercau să ajungă în Europa”, a spus Papa după rugăciunea săptămânală, scrie Reuters.

„Încurajez forţele politice şi diplomatice care încearcă să vindece această rană într-un spirit de solidaritate şi fraternitate, precum şi eforturile celor care se străduiesc să prevină naufragiile şi să salveze migranţii”, a adăugat Papa.

Naufragiile ambarcaţiunilor cu migranţi care încearcă să ajungă în Europa sunt frecvente în Mediterana. Mai mult de 22.000 de persoane au murit sau au dispărut în apele mării din 2014, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Oficialii portuari de pe insula italiană Sicilia au recuperat duminică un cadavru după ce o ambarcaţiune cu 13 migranţi s-a răsturnat sâmbătă seară, a relatat agenţia de presă ANSA. De asemenea, se presupune că o altă persoană a murit.

Sâmbătă, şase persoane au murit după ce o ambarcaţiune cu migranţi care încerca să traverseze Canalul Mânecii dinspre Franţa spre Marea Britanie s-a răsturnat.

De asemenea, papa s-a rugat pentru Ucraina şi pentru victimele incendiilor de vegetaţie din Maui, în Hawaii. Bilanţul morţilor în urma acestor incendii a ajuns sâmbătă la 93 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici