O reţea racola persoane cu deficienţe pentru a vinde produse în tren / Victimele, ameninţate

Percheziţii în Bucureşti şi în mai multe judeţe dezvăluie o reţea infracţională organizată specializată în traficul de persoane cu dizabilităţi auditive şi de vorbire. Grupul infracţional obliga victimele să vândă produse în trenuri, iar banii erau confiscaţi.

320 afișări
Imaginea articolului O reţea racola persoane cu deficienţe pentru a vinde produse în tren / Victimele, ameninţate

O reţea racola persoane cu deficienţe pentru a vinde produse în tren / Victimele, ameninţate

Operaţiunea procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor din Bucureşti a dezvăluit o reţea infracţională organizată, specializată în traficul de persoane cu deficienţe auditive şi de vorbire. Acţiunea a implicat 6 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în mai multe judeţe, respectiv Ialomiţa, Galaţi şi Timiş.

Conform DIICOT, în anul 2017, mai mulţi suspecţi, la rândul lor persoane cu dizabilităţi auditive şi de vorbire, au format un grup infracţional organizat, cu scopul principal de a trafica surdo-muţi.

Membrii grupului racolau victimele din zona Gării de Nord şi le constrângeau să vândă diverse obiecte în trenuri. Ulterior, membrii grupului îşi luau în totalitate sumele de bani obţinute. În cazul în care victimele refuzau să coopereze, erau ameninţate, coborâte din trenuri şi puse în situaţii în care le erau limitate opţiunile.

De asemenea, gruparea infracţională organizată adăpostea victimele într-o garsonieră mică, situată în apropierea Gării de Nord, şi le constrângea moral sau fizic să desfăşoare activităţi de comerţ pe diverse curse feroviare, în timp ce sumele de bani obţinute erau aproape în întregime însuşite de membrii grupului.

Într-o etapă ulterioară, liderii grupului infracţional i-au determinat pe unii dintre cei afectaţi să le remită suma de 5000 euro în schimbul promisiunii de a-i ajuta să obţină documente false pentru a beneficia de ajutor social în Italia.

În realitate, sumele de bani obţinute de la statul italian au fost în totalitate însuşite de către grupul infracţional.

Suspecţii vor fi audiaţi la sediul DIICOT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici