O tânără a născut SIAMEZE la Spitalul Judeţean Constanţa. Fetiţele au fost transferate la Spitalul "Marie Curie" din Capitală

O tânără de 24 de ani a născut siameze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, fetiţele fiind unite în zona toracelui şi a abdomenului. Acestea au fost transferate, în cursul după-amiezii, la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, cu un elicopter SMURD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4702 afișări
Imaginea articolului O tânără a născut SIAMEZE la Spitalul Judeţean Constanţa. Fetiţele au fost transferate la Spitalul "Marie Curie" din Capitală

O tânără a născut siameze la Spitalul Judeţean Constanţa. Fetiţele sunt unite la torace şi abdomen (Imagine: Darius Mistrache / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, marţi după-amiază, un elicopter SMURD le-a dus pe siameze de la Constanţa la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, decizia fiind luată de cadrele medicale.

Medicii spun că deocamadată nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale pentru separarea acestora deoarece sunt prea mici.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Mihnea Avram, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în noaptea de luni spre marţi la unitatea medicală a venit o femeie din localitatea Valu lui Traian, însărcinată în 33-34 de săptămâni.

La internare, medicii au crezut că tânăra avea o sarcină gemelară, însă în momentul operaţiei de cezariană au constatat că nou-născuţii erau uniţi în zona toracelui şi a abdomenului.

Mihnea Avram a precizat că, în urma investigaţiilor preliminare, este posibil ca siamezele să aibă un singur ficat.

“Am făcut nişte investigaţii preliminare, pare că au inimile separate, dar pare că au un singur ficat. Sunt dependenţi de ventilaţia mecanică, nu respiră singuri, sunt intubaţi şi sunt stabili deocamdată”, a precizat directorul medical, care a adăugat că investigaţiile vor continua.

El a menţionat că deocamdată nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale pentru separarea siamezelor deoarece sunt prea mici, urmând să fie monitorizată starea lor de sănătate.

Fetiţele cântăresc împreună aproximativ trei kilograme.

Mihnea Avram a menţionat că ”în istoria recentă a Spitalului Judeţean Constanţa nu s-au înregistrat naşteri de siamezi”.

Mama acestora, în vârstă de 24 de ani, mai are cinci copii acasă. Starea sa de sănătate este bună, medicii spunând că sarcină acesteia nu a fost monitorizată, neaflându-se nici măcar în evidenţa medicului de familie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici