O treime dintre asistenţii medicali din SUA intenţionează să renunţe la profesie - raport

Aproape o treime dintre asistenţii medicali din Statele Unite se gândesc să îşi părăsească profesia după ce pandemia COVID-19 i-a lăsat copleşiţi şi obosiţi, potrivit unui sondaj citat de Reuters.

1890 afișări
Imaginea articolului O treime dintre asistenţii medicali din SUA intenţionează să renunţe la profesie - raport

Sondajul realizat în ianuarie de AMN Healthcare Services Inc. pe un eşantion de peste 18.000 de asistente medicale, a arătat luni că 30% dintre participante intenţionează să renunţe la carieră, cu 7 puncte procentuale mai mult decât în 2021, când a început valul de demisii declanşat de pandemie.

De asemenea, sondajul a arătat că 36% dintre asistente intenţionează să continue să lucreze în acest sector, dar ar putea schimba locul de muncă.

„Acest lucru subliniază cu adevărat provocările continue în materie de sănătate mintală şi bunăstare cu care se confruntă forţa de muncă din domeniul asistenţei medicale după pandemie”, a declarat directorul general al AMN Healthcare, Cary Grace, într-un interviu acordat Reuters.

Sondajul a arătat că sunt necesare diverse schimbări, 69% dintre asistente dorind o creştere a salariilor şi 63% dintre ele căutând un mediu de lucru mai sigur pentru a-şi reduce stresul.

Acest lucru vine într-un moment în care operatorul de spitale şi liderul sectorului HCA Healthcare Inc. a indicat o redresare a situaţiei personalului.

Deşi deficitul de personal din spitale este o problemă de câţiva ani, aceasta a căpătat amploare la nivel global la sfârşitul anului 2021 şi a atins un vârf la începutul anului trecut, în urma unui număr mare de demisii din cauza epuizării.

Criza de personal a dus la creşterea costurilor la operatorii de spitale, în timp ce a stimulat profiturile furnizorilor de personal medical, cum ar fi AMN Healthcare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici