O unitate de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic, în urma unei avarii, fără impact pe partea nucleară

  • O unitate de la Cernavodă s-a deconectat automat de la sistemul energetic naţional fără a produce un impact pe partea nucleară sau asupra populaţiei şi angajaţilor.
  • Incidentul a fost provocat de o avarie, iar echipele SN Nuclearelectrica SA acţionează pentru remedierea acesteia.
410 afișări
Imaginea articolului O unitate de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic, în urma unei avarii, fără impact pe partea nucleară

O unitate de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic: Nu are impact pe partea nucleară

SN Nuclearelectrica SA anunţă prin intermediul unui comunicat de presă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional (SEN) în după-amiaza zilei de sâmbătă, ca urmare a apariţiei unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

Specialiştii CNE Cernavoda investighează cauza şi lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unităţii 2 la SEN.

Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele funcţionând conform proiectului, explică reprezentanţii companiei.

Deconectarea automată şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, pesonalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător, precizează SN Nuclearelectrica SA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici