Video Oamenii din spatele liniei TelVerde. Medicul rezident Lucian Scurtu îţi spune ce întrebări au românii despre COVID-19

  • Lucian Scurtu este medic rezident dermatolog, dar, de curând, a fost detaşat la linia Telverde
  • Medicul rezident răspunde tuturor întrebărilor despre COVID şi starea de urgenţă
  • Lucian Scurtu spune că primeşte zilnic întrebări care mai de care mai neobişnuite
2017 afișări

Lucian Scurtu este medic rezident dermatolog la Clinica din Colentina. De curând, a fost detaşat la linia TelVerde, deschisă special pentru informarea românilor despre COVID-19. Alături de ceilalţi voluntari, el răspunde la întrebările oamenilor, îi ascultă şi îi ajută să treacă peste momentele dificile.

„Cele mai dramatice situaţii care ne-au fost adresate au fost din păcate din zona municipiului Suceava, în acest sens am reţinut două cazuri, cazul unei mame a cărei fiică este cunoscută cu o boală autoimună, iar fiica a dezvoltat un sindrom pseudo- gripal, mama era disperată pentru că nu ştia cum să managerieze situaţia. Cel de-al doilea caz a fost al unei doamne dintr-o localitate de lângă Suceava care îi are în îngrijire pe părinţii ei, ambii în vârstă de peste 75 de ani, şi care ne-a sunat să ne întrebe cum poate să le procure acestora medicamentele şi alimentele necesare”, spune Lucian Scurtu, voluntar TelVerde.

Telefonul Verde este “înroşit” în fiecare zi de mii de apeluri, iar voluntarii se confruntă cu tot felul de întrebări. Care de care mai neobişnuite.

„Cele mai neobişnuite întrebări pe care le-am primit cred că sunt de la populaţia vârstnică, sunt persoane care au rămas singure în contextul acestei izolări speciale şi am avut câteva apeluti de la persoane care au sunat pur şi simplu să stea de vorbă cu noi, să-şi spună ”oful”. Sau persoane care ne-au prezentat starea lor medicală cronică care nu are niciun fel de legătură cu eventuale semne şi simptome care pot apărea în cazul acestei infecţii”, mai adaugă voluntarul.

Lucian Scurtu spune că această situaţie este o provocare şi pentru el, dar, zi de zi, încearcă să dea dovadă de empatie.

„Noi ne-am pregătit şase ani, plus un examen de rezidenţiat astfel încât să tratăm pacienţi, iar aici lucrurile sunt total diferite. Mesajul meu pentru cei care sună la acest număr de telefon este să aibă încredere în noi”, explică acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici