Oferte de vacanţă în Grecia, Bulgaria şi Turcia

Deşi vara încă nu a venit, agenţiile de turism vorbesc deja de vânzări cu aproximativ 10% mai mari faţă de anul trecut, semn că turismul începe să-şi revină. Grecia şi Bulgaria sunt, de departe, destinaţiile către care se vor îndrepta cei mai mulţi români în perioada estivală, în timp ce, în ţară, Mamaia rămâne staţiunea cea mai căutată, spun reprezentanţii agenţiilor.

461 afișări
Imaginea articolului Oferte de vacanţă în Grecia, Bulgaria şi Turcia

Oferte de vacanţă în Grecia, Bulgaria şi Turcia (Imagine: Andrei Iliescu/Mediafax Foto)

Cei care nu şi-au cumpărat încă vacanţele pot să aleagă din ofertele speciale, pentru că deocamdată nu sunt disponibile prea multe bilete de tip "last minute".

Aproximativ 250.000 - 300.000 de români vor petrece vacanţele în Grecia şi încă pe atât în Bulgaria, estimează Traian Bădulescu, consultant Travel Advisor Media. "Cele două ţări sunt în topul preferinţelor românilor datorită preţurilor accesibile. Ambele vor înregistra creşteri de 5-10% ale numărului de turişti români", a declarat Bădulescu pentru gândul.

Turcia, o destinaţie mai scumpă comparativ cu primele două, este pe locul al doilea în clasamentul pe ţări. Este de aşteptat ca aproximativ 120.000 de turişti din România să-şi petreacă aici concediile în această vară, cu 5% mai mulţi decât anul trecut.

De exemplu, reprezentanţii Christian Tour mizează pe creşterea cu 20% a numărului de turişti faţă de vara anului trecut. "Aproximativ 60.000 de români vor merge în Grecia, Turcia şi Bulgaria prin agenţia noastră", a declarat pentru gândul Marius Berca, directorul de marketing al agenţiei.

Pe locul al treilea se află Spania, unde vor ajunge până la 60.000 de turişti români, atât în sejururi la mare, cât şi cu pachete de tip "city break", spune Bădulescu.
Clasamentul pe ţări este completat de Croaţia - aproximativ 20.000 de turişti, precum şi de Cipru, Malta şi Muntenegru, cu câteva mii de români, fiecare.

Citeşte mai multe despre ofertele de vacanţă în Grecia, Bulgaria şi Turcia pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici