Ofiţer de poliţie judiciară de la IPJ Hunedoara, reţinut pentru mită

Un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul IPJ Hunedoara a fost reţinut de procurorii DNA care-l acuză că a pretins şi primit mită de 10.000 de lei şi 3.500 de euro pentru a ajuta o persoană să promoveze concursul de încadrare în poliţie.

236 afișări
Imaginea articolului Ofiţer de poliţie judiciară de la IPJ Hunedoara, reţinut pentru mită

Ofiţer de poliţie judiciară de la IPJ Hunedoara, reţinut pentru mită (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia îl cercetează pe Daniel Liciu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara - Poliţia Municipiului Petroşani, pentru trafic de influenţă, informează, vineri, DNA.

Anchetatorii au stabilit că, în aprilie 2009, Daniel Liciu Daniel, a pretins şi primit de la un denunţător 10.000 de lei şi 3.500 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul IPJ Hunedoara şi din Inspectoratul General al Poliţiei Române prin intermediul cărora va facilita promovarea concursului privind încadrarea directă în cadrul poliţiei a fiului denunţătorului pe un post de agent de poliţie.

Acesta din urmă nu a mai fost angajat, deoarece reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au suspendat organizarea acestui concurs.

Daniel Liciu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri va fi prezentat Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

În acest dosar procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de o altă persoană.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI - Direcţia Generală Anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici