Ofiţerul de poliţie delegat la Parchetul General, care ar fi cerut mită 1 milion de euro, a fost arestat

  • Un poliţist judiciar care era delegat la Parchetul General a fost reţinut de DNA şi ulterior arestat.
  • Poliţistul ar fi cerut 1.100.000 de euro de la un inculpat în schimbul unor intervenţii la procuror pentru a-i clasa dosarul.
  • Poliţistul a mai promis inculpatului că va strânge probe care vor duce la clasare.
7888 afișări
Imaginea articolului Ofiţerul de poliţie delegat la Parchetul General, care ar fi cerut mită 1 milion de euro, a fost arestat

Ofiţer de poliţie delegat la Parchetul General, reţinut după ce ar fi cerut mită 1 milion de euro

Tribunalul Bucureşti a decis sâmbătă arestarea preventivă a poliţistului pentru 30 de zile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus pe 1 mai reţinerea lui Fleancu Marius-Aurelian, ofiţer de poliţie judiciară la IGPR, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

În ordonanţa procurorilor se arată că în perioada februarie – aprilie 2020, Fleancu, delegat să facă urmărirea penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ar fi pretins în mod repetat 1.100.000 euro pentru sine, pentru procurorul de caz şi procurorul şef de secţie.

Banii ar fi fost pretinşi prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofiţerul fusese delegat să facă urmărirea penală, în schimbul promisiunii că va face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desfiinţarea concluziilor expertizei deja făcute şi în cele din urmă la o soluţie de clasare, respectiv ar interveni la procurorul de caz şi la procurorul ierarhic superior, asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici