Olguţa Vasilescu a venit la Curtea de Apel Bucureşti îmbrăcată cu un tricou al Universităţii Craiova

Noul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a venit, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, unde de judecă cererea de anulare a deciziei FRF de dezafiliere a Universităţii Craiova, îmbrăcată cu un tricou al echipei de fotbal, ea declarând că aşteaptă să se repare o nedreptate făcută oraşului.

773 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu a venit la Curtea de Apel Bucureşti îmbrăcată cu un tricou al Universităţii Craiova

Olguţa Vasilescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Aştept să se repare o nedreptate făcută oraşului nostru", a spus Lia Olguţa Vasilescu, întrebată ce aşteaptă să se întâmple luni la Curtea de Apel Bucureşti în procesul în care Universitatea Craiova a cerut anularea deciziei de anul trecut a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) privind dezafilierea clubului de fotbal.

Ea a spus că speră ca data viitoare să poarte un tricou al clubului pe care să scrie "Ford" sau un alt investitor mare care să susţină echipa de fotbal craioveană.

Adrian Mititelu a spus că Lia Olguţa Vasilescu a fost susţinută de Universitatea Craiova pentru că a arătat că aceasta crede în viitorul echipei. El a precizat că Lia Olguţa Vasilescu a venit, luni, la Curtea de Apel Bucureşti pentru a susţine acţiunea clubului.

În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a Federaţiei Române de Fotbal de dezafiliere a clubului.

Clubul de fotbal craiovean a dat în judecată în acest dosar Federaţia Română de Fotbal şi Comitetul Executiv al FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenţia procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

În 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din Federaţia Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.

Tot atunci, Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a aprobat ca oraşul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF.

FRF anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Mai multe asociaţii ale suporterilor olteni i-au adresat, în 17 mai, premierului Victor Ponta o scrisoare în care îi cer să fie alături de ei în protestele faţă de conducerea FRF, care a decis excluderea Universităţii Craiova şi susţine înfiinţarea unei "clone" a echipei lor de suflet.

Ei au prezentat o situaţie a fotbalului românesc, condus de Mircea Sandu, "un fotbalist mediocru", şi în care fostul agent de jucători Giovani Becali are o mare influenţă, precizând că aceştia, dar şi "alte personaje de joasă speţă au stors ce s-a putut din fenomenul fotbal". "Aceşti oameni au făcut vreme de 22 de ani tot ce au vrut în acest sport. Meciurile trucate au devenit de notorietate, spălarea de bani a devenit o banalitate folosită la vânzarea oricărui jucător, corupţia din arbitraj nu a fost oprită nici măcar de descinderile mascaţilor", se arată în scrisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici