Olguta Vasilescu, despre evaluarea miniştrilor: Am demisia în alb la partid. Darius Vâlcov este în comitetul de evaluare/ Nu ma interesează să fiu premier

Ministerul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că şi-a depus demisia în alb la partid când a preluat funcţia, precizările fiind făcute în contextul evaluării miniştrilor, făcută de un comitet al PSD din care fac parte, printre alţii, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov.

3627 afișări
Imaginea articolului Olguta Vasilescu, despre evaluarea miniştrilor: Am demisia în alb la partid. Darius Vâlcov este în comitetul de evaluare/ Nu ma interesează să fiu premier

Olguta Vasilescu, despre evaluarea miniştrilor: Am demisia în alb la partid. Darius Vâlcov este în comitetul de evaluare/ Nu ma interesează să fiu premier (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO)

"Nu depinde de mine ce se va întâmpla cu acest Guvern, inclusiv cu mine. Este o evaluare în curs care ar trebui să se termine în două săptămâni. Un comitet de la partid, în frunte cu preşedintele (n.r. Liviu Dragnea) face evaluarea. Darius Valcov este unul dintre cei care fac parte din comitet. (..) Evaluarea poate să însemne orice. Eu am demisia în alb din prima zi când am devenit ministru. Am depus-o la partid. Nu ştiu cine o ţine. Am scris-o. Este normal atunci când iei o funcţie publică, eu aşa am făcut de fiecare dată. Nu ştiu dacă există şi altele, eu mi-am dat-o că aşa mi s-a părut normal", a declarat Lia Olguţa Vasilescu la B1TV.

Întrebată fiind de dosarele în care este vizat fostul ministrul al Finanţelor, Olguţa Vasilescu a spus: "Aţi văzut o discuţie despre tablouri de milioane de euro care s-au dovedit a fi nişte litografii pe care aţi putea să le aveţi şi dvs în casă. Aţi văzut la mine patru infracţiuni de luare de mită, m-au plimbat în cătuşe, ce s-a dovedit? Că sunt nişte ziduri vopsite în oraş? Nu se pune problema să-l promovăm ministru, este o capacitate, a fost cel mai bun ministru de finanţe, a promovat cel mai bun cod fiscal, să zicem cel mai liberal."

Întrebat ce ar face dacă după evaluarea miniştrilor i s-ar propune să fie prim-ministru al României, ministrul a declarat: "Nu mă interesează să fiu premier."

Referitor la lipsa ministrului Finanţelor şi a premierului Grindeanu de la votul final privind legea salarizării, Lia Olguţa Vasilescu a spus: "Ministrul de Finanţie a fost şi ieri (..), la un moment dat s-a retras, am discutat cu secretarii de stat. Pe mine nu mă interesează programul premierului României. Singur, m-ar fi bucurat prezenţa premierului."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici