Olguţa Vasilescu: Salariile nu scad deloc. Domnul Hossu interpretează vorbele noastre şi ale patronatelor/ REPLICA dură a liderului sindical: Minte cu tupeu

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a susţinut, miercuri, că salariile nu scad deloc, nici măcar în cazul persoanelor care obţin venituri din activităţi independente, ea acuzând faptul că preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, interpretează spusele guvernanţilor şi ale patronatelor.

30823 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Salariile nu scad deloc. Domnul Hossu interpretează vorbele noastre şi ale patronatelor/ REPLICA dură a liderului sindical: Minte cu tupeu

Olguţa Vasilescu: Salariile nu scad deloc; preşedintele BNS, Bogdan Hossu, interpretează vorbele noastre şi ale patronatelor

Solicitată să comenteze afirmaţiile liderilor de sindicate, care susţin că dacă angajatorii nu vor mări brutul cu 20%, netul angajatului va scădea cu cel puţin 16%, ministrul Muncii a răspuns: „Cred că am explicat de o mie de ori că brutul devine cheltuiala totală a angajatorului, după cum aţi văzut că se întâmplă prin HG care este dată pentru salariul minim pe economie, pentru că brutul, conform programului de guvernare, trebuia să fie 1550, dar este 1900 tocmai pentru că se transformă cheltuiala totală a angajatorului în noul brut”.

„De altfel, vreau să vă spun că ieri (marţi, n.r.) am avut întâlnire cu Consiliul tripartit la care au participat şi toţi liderii de confederaţii naţionale şi patronatele. Domnul Hossu, cum face dumnealui de fiecare dată, interpretează vorbele noastre. Aşa le-a interpretat ieri şi pe cele ale reprezentanţilor patronatelor”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ea a arătat că toţi reprezentanţii patronatelor i-au transmis premierului Mihai Tudose că nu au în intenţie să scadă salariile.

„În momentul în care premierul a întrebat cu subiect şi predicat, ca să nu mai fie niciun fel de discuţie, reprezentanţii patronatelor dacă au de gând să scadă salariile din mediul economic, toţi au spus că nici gând de aşa ceva, cu atât mai mult cu cât prevederile noului Cod fiscal aduc foarte multe facilităţi mediului de afaceri”, a spus ministru Muncii.

„De altfel, vă rog să coroboraţi toate aceste creşteri pe care noi le facem în zona salariului minim, dar nu numai, pentru că automat cheltuiala totală a angajatoului, devenind salariu brut, se vor raporta şi la celelalte salarii, cu deducerile pe care noi le facem. Şi o să vedeţi că nu scad salariile deloc, nici măcar la cei cu venituri din activitţi independente, unde şi acolo netul creşte cu 7,1%”, a spus Olguţa Vasilescu, menţionând că nu mai este necesară introducerea prevederii care obligă privaţii să nu scadă salariul.

Bogdan Hossu (Cartel Alfa): Olguţa Vasilescu minte cu tupeu pe tema salariilor

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, în replică faţă de afirmaţiile ministrului Muncii, că Lia Olguţa Vasilescu nu are „cunoştinţe minimale de legislaţia muncii”, punctând faptul că „minte cu tupeu pe tema salariilor”.

„Doamna ministru denotă o lipsă de cunoştinţe minimale legate de legislaţia muncii şi mai şi minte cu tupeu. Menţin aceeaşi idee că, în sectorul economic, angajaţii vor pierde, pe net, mai mult de 16%. La acel consiliu despre care vorbeşte doamna ministru, niciun reprezentant al patronatelor nu a declarat că nu vor scădea salariile pe net”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Cartel Alfla.

Potrivit sursei citate, politica fiscală a Guvernului - de a transfera taxele de la angajator către angajat - va crea tulburări sociale în 2018 şi în acelaşi timp va duce la o instabilitate fiscală foarte mare, care va avea efecte pe toate planurile, mai ales în atragerea de investitori străini.

Ministrul Muncii: Până în 2020, 70% din instituţii publice vor avea experţi în egalitatea de şanse

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a precizat, miercuri, la Conferinţa femeilor francofone, că 70% din cele 1680 de instituţii publice naţionale şi locale din România vor avea experţi sau tehnicieni în domeniul egalităţii de şanse, până în anul 2020.

Până în anul 2020, 70% din cele 1680 de instituţii publice naţionale şi locale din România vor avea experţi sau tehnicieni în domeniul egalităţii de şanse. Pentru atingerea acestor obiective ambiţioase, România va organiza cursuri de formare pentru experţi şi tehnicieni în domeniul egalităţii de şanse în întreaga ţară”, a spus Olguţa Vasilescu.

Ea a definit expertul în egalitatea de şanse ca fiind o profesie „inovatoare”.

Aş dori să subliniez un exemlu al unei măsuri specifice cu impact pozitiv în domeniul egalităţii de gen la nivel naţional în România, respectiv al unei profesii inovatoare: expertul în egalitatea de şanse. Această nouă profesie a fost creată şi pusă în aplicare pentru a integra perspectiva de gen şi pentru a include module specifice pentru egalitatea de gen şi violenţa domestică”, a spus ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu a menţionat şi faptul că misiunea experţilor în egalitatea de şanse este să promoveze şi să aplice principiile egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în toate domneiile şi activităţile lor şi să sprijine măsurile active pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, astfel încât să devină ambasadori ai egalităţii de şanse în societate.

ERATĂ:

În ştirea iniţială - în care criticile ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu erau la adresa domnului Hossu, "preşedintele BNS" - Mediafax a rectificat informaţia întrucât Bogdan Hossu este preşedinte al organizaţiei Cartel Alfa. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici