Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda au condus adunarea PSD, ca omagiu pentru REGE - GALERIE FOTO

Câteva mii de oameni, cei mai mulţi membri şi simpatizanţi PSD Dolj s-au reunit, duminică, în Piaţa Tricolorului din Craiova, la bustul Regelui Mihai, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului suveran. Printre participanţi s-au numărat şi ministrul Muncii,Olguţa Vasilescu şi senatorul Claudiu Manda.

8419 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda au condus adunarea PSD, ca omagiu pentru REGE - GALERIE FOTO

Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda au condus adunarea PSD, ca omagiu pentru REGE - GALERIE FOTO

Oamenii au plecat într-un marş al tăcerii din zona Primăriei Craiova până în Piaţa Tricolorului din zona Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, unde se află un bust al fostului suveran al României. Aici au fost aprinse candele şi au fost depuse coroane de flori.

Printre cei prezenţi la marşul organizat de PSD Dolj s-au numărat preşedintele organizaţiei, vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, dar şi parlamentari şi primari din judeţ.

De asemenea, la eveniment au participat şi oameni simpli, care şi-au dorit să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I.

Olguţa Vasilescu a declarat că evenimentul de la Craiova reprezintă un ultim omagiu adus unui şef de stat care a influenţat dezvoltarea „Băniei”.

„Suntem prezenţi cu tot ceea ce reprezintă primarii noştri, consilierii locali, preşedinţii de organizaţii locale, conducerea de la Tineret, de la Femei, de la PES Activists, de la Organizaţia de Seniori a partidului. Noi am anulat, aşa cum ştiţi, orice convocare de miting în momentul în care a survenit decesul Majestăţii Sale, şi suntem aici doar pentru a ne aduce omagiul unei personalităţi foarte importante pentru Craiova deoarece printre ultimele decrete regale semnate de Majestatea Sa se află şi cele de înfiinţare a Universităţii din Craiova şi a Filarmonicii „Oltenia” Craiova”, a spus ministrul Muncii.

La rândul său, Claudiu Manda, a ţinut să precizeze că manifestarea de duminică nu are legătură cu mitingul pe care PSD Dolj îl pregătise pentru susţinerea partidului şi împotriva „statului paralel”.

„Probabil că suntem vreo 8.000 de persoane şi am venit să aducem un ultim omagiu Maiestăţii Sale Regele Mihai I pentru că pentru Craiova şi pentru Oltenia sunt lucruri pe care le-a făcut şi pe care nu le putem uita: a emis decretele de înfiinţare a Universităţii din Craiova, a Filarmonicii. Mai vreau sa precizez că, din anul 2013, Maiestatea Sa este cetăţean de onoare al municipiului Craiova. Este un gest pe care cred că era normal şi corect să-l faceam, să-i recunoaştem meritele şi eforturile făcute. Noi am venit doar cu acest mesaj aici, am renunţat la ideea de a face un miting, la care ar fi venit minim 30.000 de persoane. Dar acum nu vorbim despre acest lucru”, a afirmat Manda.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, câteva mii de craioveni au participat la marşul de duminică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici