GALERIE FOTO  Olimpia Parking, un proiect care a luat naştere pentru a oferi un serviciu premium de parcare la Aeroportul Otopeni

Articol cu conţinut publicitar

265 afișări
Imaginea articolului Olimpia Parking, un proiect care a luat naştere pentru a oferi un serviciu premium de parcare la Aeroportul Otopeni

Olimpia Parking, un proiect care a luat naştere pentru a oferi un serviciu premium de parcare la Aeroportul Otopeni

Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni a înregistrat un trafic aerian de peste 12 milioane de pasageri în 2022, după o creştere de mai bine de 80% într-un singur an.

Potenţialul de trafic al aeroportului este chiar mai mare dacă ne raportăm la anul 2019, când a înregistrat peste 14,7 milioane de pasageri, înainte ca evenimentele din ultimii ani să încetinească avântul zborurilor de călători.

Acum, tendinţa de creştere accelerată s-a reluat şi, odată cu ea, cererea pentru locuri de parcare sigure şi moderne situate lângă aeroport se accentuează. Ea reflectă însă o imagine mai amplă.

La nivelul Capitalei există un deficit de circa 1,2 milioane de locuri de parcare, potrivit oficialilor din administraţia locală, dar această estimare ar putea fi conservatoare dacă ne raportăm strict la locurile de parcare moderne, care oferă un standard internaţional.

Pe măsură ce te apropii de Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, poţi observa cum opţiunile de parcare sunt tot mai limitate, iar dintre cele existente, puţine arată ca un loc în care să îţi laşi cu încredere maşina pentru câteva ore sau câteva zile.

Această provocare a primit un răspuns pe măsură în 2022, după o investiţie româno-elveţiană de circa 20 mil. euro: Olimpia Airport Parking, cea mai nouă şi mai modernă parcare privată aeroport.

Când ajungi la 200 de metri de aeroport, panorama este completată acum de un proiect fanion, mai exact o clădire modernă, pe patru niveluri, care dispune în total de circa 1.500 de locuri de parcare, dintre care peste 900 la interior.

La intrarea în Olimpia Parking putem înţelege mai bine ce înseamnă o parcare de aeroport la standarde internaţionale. Accesul în parcare se face prin cinci intrări, iar ieşirea se face tot pe cinci căi.

Pentru o experienţă mai simplă, clienţii au posibilitatea de a-şi rezerva locul de parcare online cu până la şase luni în avans. Odată înregistrat un număr de înmatriculare în platformă, poţi accesa parcarea fără vreun tichet şi fără bătăi de cap, datorită sistemelor implementate.

De asemenea, poţi vedea clar numărul de locuri de parcare libere, întrucât acestea sunt bine semnalizate atât la intrarea în parcare, cât şi în interiorul acesteia.

Sistemele de plată oferă o anumită flexibilitatea, în sensul în care clientul poate decide dacă plăteşte online cu cardul sau la locaţie prin automatele de plată, care acceptă card sau cash.

Dotările fac diferenţa

Într-o zi obişnuită de marţi, Olimpia Airport Parking este un loc care dă dovadă de o anumită efervescenţă. Sute de clienţi aleg deja această parcare, iar printre ei se numără şi companii private.

Poţi vedea în mod regulat angajaţi ai companiilor de la aeroport sau din preajma acestuia care îşi lasă cu încredere maşina personală sau de serviciu într-unul dintre locurile de parcare.

Ulterior, ei se îndreaptă fie direct spre aeroport, fiind un drum de mai puţin de 200 de metri, fie se urcă în microbuzul electric care asigură un serviciu shuttle non-stop cu noul EQV Electric de la Mercedes, în mod gratuit pentru toţi clienţii parcării.

Atunci când te afli în parcare înţelegi ce înseamnă o investiţie masivă pentru o parcare la standarde internaţionale şi de ce tot mai multe companii apelează la Olimpia Parking.

Încă din etapa de construcţie s-a pus accent pe calitate şi dotări, iar acest lucru se vede începând de la structura metalică cu deschideri mari, fabricată de Astron Buildings, şi până la finisajele moderne, precum plăcile Equitone rezistente la foc, cu care sunt placate faţadele.

Olimpia Airport Parking este şi cea mai sigură parcare de la Aeroportul Otopeni, înturcât dispune de sisteme complexe de securitate, cu circa 800 de camere, dublate de echipele de pază.

Deşi este echipată cu tehnologii la standarde de înaltă calitate, clienţii au parte de o experienţă simplă, întrucât sistemele sunt interconectate, de la rezervările online, până la managementul parcării sau sistemul de securitate.

În plus, parcarea este echipată cu sistemul de ghidare ParkEyes, unic în România, care monitorizează non-stop fiecare loc de parcare din întregul complex. Astfel, clienţii au acces la serviciul FindMyCar, pentru a-şi găsi maşina în parcare fără să mai piardă timp.

O altă caracteristică unică a Olimpia Parking este infrastructura de staţii de încărcare pentru vehicule electrice. Aceasta devine o necesitate, în contextul în care românii au înmatriculat în primele luni din 2023 de două ori mai multe vehicule verzi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

De aceea, cea mai modernă parcare privată de aeroport dispune de 36 de staţii de încărcare normală, de 22 kW, atât la interior, cât şi la exterior, dar şi de o staţie de încărcare rapidă, de 95 kW.

Pe lângă acest aspect care contribuie la sustenabilitate, companiile din România aleg Olimpia Parking din mai multe motive. Firmele pot beneficia de oferte speciale, mai ales în cazul contractelor pe termen lung, astfel încât să acceseze cea mai potrivită soluţie pentru nevoile lor.

Un lucru este cert: modul în care funcţionează şi în care arată Olimpia Parking, precum şi serviciile pe care le oferă, amintesc mai mult de parcările de aeroport din oraşele mari, precum Paris, Londra sau Milano, şi oferă alt standard de calitate faţă de alte parcări din România sau chiar de lângă Aeroportul Otopeni.

Articol cu conţinut publicitar

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici