Olimpici de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, admişi la Harvard - FOTO

Doi olimpici internaţionali de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Andrei Iliescu, pasionat de chimie, şi Ştefan Eniceicu, pasionat de fizică, îşi vor continua studiile la Universitatea Harvard, unde au fost acceptaţi recent, anunţă liceul.

1510 afișări
Imaginea articolului Olimpici de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, admişi la Harvard - FOTO

Olimpici de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, admişi la Harvard - FOTO

"Cei doi liceeni colegi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB) sunt pasionaţi de ştiinţe şi au reuşit performanţe deosebite, fiind multipli medaliaţi la concursuri şi olimpiade internaţionale", arată un comunicat al instituţiei.

Andrei Iliescu, pasionat de chimie, este unul dintre cei şase liceeni care, de-a lungul timpului, au reuşit să ia aur la toate disciplinele Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene.

"Prin prestaţia sa, Andrei a contribuit la cel mai bun rezultat din istoria participării olimpicilor români la acest concurs. De asemenea, Andrei s-a întors cu aur pentru România şi de la Erevan , unde a avut loc cea de-a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie. Şi de la ediţia precedentă a Olimpiadei Internaţionale de Chimie Andrei s-a întors tot cu medalia de aur", a precizat sursa citată.

Andrei Iliescu a ales să îşi continue studiile în străinătate, deoarece doreşte să facă cercetare la cel mai înalt nivel, iar Universitatea Harvard este, din punctul lui de vedere, locul cel mai potrivit.

Colegul său de clasă Ştefan Eniceicu are şi el numeroase medalii în palmares, la fizică. El a câştigat, în 2015, premiul special al Societăţii Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obţinut de un elev din Europa la proba teoretică, şi anume 29,8 puncte din 30.

De asemenea, Ştefan Eniceicu a reuşit performanţa de a câştiga două medalii internaţionale într-un singur sezon: o medalie de argint însoţită de premiul juriului pentru cel mai creativ experiment de laborator la Olimpiada Asiatică de Fizică şi medalia de aur de la Olimpiada Internaţională de Fizică. Ştefan Eniceicu a obţinut mai multe medalii de aur şi argint la Olimpiadele Internaţionale de Fizică şi la Olimpiadele Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică.

"În perioada competiţiilor lucrez şi 10 - 12 ore pe zi. Fără un efort susţinut nu se poate obţine performanţa" spune Ştefan.

Pasionat de fizică, Ştefan susţine că aceasta este "singura ştiinţă care ne ajută să înţelegem tainele Universului".

Ştefan Eniceicu şi Andrei Iliescu sunt elevi în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, unitate de învăţământ care are anual în palmares zeci de medalii la olimpiadele şi concursurile internaţionale. De asemenea, în fiecare an, numeroşi absolvenţi ai ICHB sunt admişi la universităţi de prestigiu precum Harvard, Princeton, MIT, Oxford, Cambridge.

Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti face parte din Lumina lnstituţii de Învăţământ, un complex educaţional format din: doua licee (Liceele Teoretice Internaţionale de Informatica Bucureşti şi Constanţa - cu învăţământ liceal si gimnazial), o şcoală internaţională (The International School of Bucharest - cu învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal), cinci şcoli internaţionale Spectrum în oraşele: Bucureşti, Constanţa, laşi, Cluj şi Ploieşti - cu învăţământ preşcolar şi primar - şi o universitate (Universitatea Europei de Sud-Est Lumina).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici