Olt: Cei şapte bărbaţi acuzaţi că au sechestrat tinere şi le-au obligat să se prostitueze, reţinuţi

Cei şapte bărbaţi acuzaţi că au sechestrat 13 tinere, dintre care nouă minore, într-un apartament din Caracal, judeţul Olt, şi le-au obligat să se prostitueze au fost reţinuţi, procurorii DIICOT urmând să ceară instanţei, joi, arestarea lor preventivă.

168 afișări
Imaginea articolului Olt: Cei şapte bărbaţi acuzaţi că au sechestrat tinere şi le-au obligat să se prostitueze, reţinuţi

Olt: Cei şapte bărbaţi acuzaţi că au sechestrat tinere şi le-au obligat să se prostitueze, reţinuţi (Imagine: Shutterstock)

Gruparea infracţională ar fi fost constituită în noiembrie 2013, de către cei şapte bărbaţi, care au racolat 13 tinere, din care nouă cu vârste între 14 şi 18 ani, ce provin din familii dezorganizate. Tinerele au fost duse într-un apartament închiriat în municipiului Caracal, care avea la geamuri obloane din lemn masiv, fiind obligate să se prostitueze.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Olt au percheziţionat miercuri apartamentul în care erau ţinute tinerele şi locuinţele celor şapte membri ai grupării, aceştia fiind duşi la audieri şi în final reţinuţi.

Procurorii vor cere joi Tribunalului Olt arestarea preventivă a celor şapte bărbaţi, pe care îi acuză de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

În afara celor şapte bărbaţi au mai fost audiate 39 de persoane, printre care şi 27 de de clienţi, care au fost puşi sub acuzare pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Anchetatorii au stabilit că victimele erau exploatate sexual atât în apartamentul în care erau sechestrate, cât şi în alte locuri din Olt şi judeţele limitrofe, unde erau duse sub pază strictă, fiind apoi readuse şi sechestrate în apartamentul "sigilat" cu obloane.

"Prestaţiile sexuale aveau loc în schimbul unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale însuşite de membrii grupului infracţional organizat, gruparea obţinând peste 30.000 de euro din traficarea celor 13 victime", potrivit DIICOT.

Şase dintre victime au fost găsite de anchetatori în două dintre locuinţele folosite pentru prostituţie, trei fiind în apartamentul în care erau ţinute captive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici