Omar Hayssam a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru înşelăciune în dosarul Volvo

Omar Hayssam şi cei doi asociaţi ai săi Quasin Esse şi Mohamad Omar au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la 16 şi, respectiv, 14 ani de închisoare în dosarul privind înşelarea mai multor firme de leasing cu capete de tractor Volvo, pe care le-au exportat cu acte false în Siria şi Egipt.

183 afișări
Imaginea articolului Omar Hayssam a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru înşelăciune în dosarul Volvo

Omar Hayssam a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru înşelăciune în dosarul Volvo (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, condamnarea lui Omar Haissam la 16 ani de închisoare pentru înşelăciune şi asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni, fapte care ar fi dus la un prejudiciu de aproximativ 1,8 milioane de euro.

De asemenea, instanţa l-a condamnat pe Quasin Esse la 14 ani de închisoare pentru aceleaşi acuzaţii, iar Mohamad Omar a primit aceeaşi pedeapsă, acesta fiind judecat şi pentru fals în acte vamale.

Instanţa a mai dispus plata a 480.760 de euro către Volvo şi 1.114.223 euro către SC Afin Leasing. Totodată, Tribunalul Bucureşti a pus sechestru asigurator pe bunurile acestora, pentru recuperarea prejudiciului. În plus, cei trei trebuie să plătească 10.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În dosarul Volvo, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au acuzat pe Omar Hayssam că, în calitate de preşedinte al grupului de firme Manhattan, a constituit o grupare criminală la care au aderat Mohamad Munaf, Mohamad Omar, Adnan Khdip şi Quasin Esse.

Hayssam este acuzat că a înşelat patru firme printre care şi Volvo Truk Corporation, de la care a cumpărat în leasing 22 de capete de tractor Volvo, pe care le-a exportat ulterior în Siria şi Egipt, fără efectuarea plăţilor.

Omar Hayssam a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în lipsă, la 20 de ani de detenţie pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor români. Sirianul este urmărit general, naţional şi internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici