Omul de afaceri Lucian Colţea, arestat preventiv în dosarul deputatului Rizea, va fi plasat în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, joi, ca omul de afaceri Lucian Colţea să stea în arest la domiciliu, după ce iniţial fusese arestat preventiv în dosarul deputatului Cristian Rizea.

1124 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Lucian Colţea, arestat preventiv în dosarul deputatului Rizea, va fi plasat în arest la domiciliu

Omul de afaceri Lucian Colţea, arestat preventiv în dosarul deputatului Rizea, va fi plasat în arest la domiciliu

Magistraţii de la ÎCCJ au admis, joi, contestaţia la arest preventiv depusă de omul de afaceri Lucian Colţea şi a dispus "arestarea la domiciliu pentru 22 de zile de la data de 10.03 la 31.03".

Omul de afaceri Lucian Colţea, suspectat că i-ar fi dat 300.000 de euro lui Cristian Rizea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe 2 martie.

În acelaşi dosar, deputatul Cristian Rizea care a fost, joi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat, trebuie să achite în şapte zile o cauţiune în valoare de un milion şi jumătate de lei, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Potrivit procurorilor "la data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înţelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici