ONU şi FC Barcelona au lansat un parteneriat pentru copiii refugiaţi

Înaltul comisariat al ONU pentru refugiaţi (HCR) şi FC Barcelona au semnat un acord de parteneriat în favoarea copiilor refugiaţi din Ecuator, Nepal şi Rwanda.

3 afișări
Imaginea articolului ONU şi FC Barcelona au lansat un parteneriat pentru copiii refugiaţi

ONU şi FC Barcelona au lansat un parteneriat pentru copiii refugiaţi

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de HCR, acordul a fost semnat de Înaltul Comisar ONU pentru refugiaţi, Antonio Guterres, şi de preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta. "Acest parteneriat ne va permite să-i ajutăm pe copiii refugiaţi să dobândească, datorită sportului, aptitudini necesare vieţii de zi cu zi", se arată în comunicat.

Antonio Guterres a explicat că obiectivul principal al acestui nou parteneriat este "sensibilizarea publicului la nevoile refugiaţilor şi ale persoanelor dezrădăcinate din întreaga lume şi promovarea rolului educaţiei şi al sportului în dezvoltarea bunăstării acestora, în special a copiilor". Înaltul Comisar ONU a precizat că gruparea FC Barcelona a fost aleasă pentru acest parteneriat datorită capacităţii de a comunica societăţii valori cum ar fi toleranţa, "cruciale pentru acceptarea refugiaţilor şi a altor persoane aflate în dificultate şi vulnerabile".

Preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, a subliniat că vedetele echipei catalane le pot oferi "momente de fericire" refugiaţilor. "În acelaşi timp, suporterii noştri sunt foarte mândri că Barcelona este mai mult decât un club sportiv, tocmai datorită acestui tip de iniţiative", a explicat Laporta.

Acordul dintre HCR şi FC Barcelona este valabil trei ani, însă ar putea fi prelungit ulterior.

HCR şi-a propus ca până în 2010 să ofere şanse pentru nouă milioane de copii refugiaţi în domenii ca educaţia, sportul şi tehnologia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici