Operaţiune de salvare cu emoţii la „castelul cu inorogi”. Un ied îndrăzneţ se urcase pe clădirea înaltă de 10 metri. VIDEO

  • Nu numai oamenii au nevoie să fie salvaţi
  • Ieri a avut loc o operaţiune de salvare pentru un ied care urcase pe acoperişul instabil al unei clădiri înalte de 10 metri
  • Totul s-a terminat cu bine, dar atât proprietarii, cât şi militarii au trecut prin emoţii puternice
375 afișări
Imaginea articolului Operaţiune de salvare cu emoţii la „castelul cu inorogi”. Un ied îndrăzneţ se urcase pe clădirea înaltă de 10 metri. VIDEO

Operaţiune de salvare cu emoţii la „castelul cu inorogi”

Miercuri seară, pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, a fost postat un filmuleţ din timpul unei misiuni de salvare aparte. Militarii au salvat un ied care rămăsese blocat pe acoperişul castelului Kornis, la o distanţă de 10 metri faţă de sol. Animăluţul curajos a scăpat cu bine.

Clădirea, situată la aproxiativ 10 kilometri de municipiul Dej, a căpătat denumirea de „castelul cu inorogi” din cauza statuilor care „păzeau” intrarea. Acestea au fost demontate recent.

Redăm mai jos conţinutul postării ISU Cluj:

„Vremea mai blândă de ieri l-a ademenit pe un ieduţ, zglobiu şi curios din fire, să se urce pe acoperişul uneia dintre clădirile ”castelului cu inorogi” din localitatea Mănăstirea.

Ţiglele instabile şi înălţimea foarte mare la care a ajuns l-au determinat pe micuţ să strige cât îl ţineau puterile, în speranţa că cineva îi va veni în ajutor. Proprietarii au reuşit să-l găsească în cele din urmă şi când au văzut că nu au cum să-l coboare de pe clădirea înaltă de peste 10 metri, cu acoperişul deteriorat de trecerea anilor, au solicitat sprijinul pompierilor dejeni.

Militarii, inimoşi din fire, alertaţi pentru această situaţie s-au pus imediat pe treabă şi au găsit o soluţie pentru a-l aduce jos în siguranţă.
Intervenţia a fost una plină de emoţii, atât pentru salvatori, cât şi pentru ieduţ şi proprietarii lui.

Din fericire, totul s-a încheiat cu bine, astfel încât iedul a revenit în grija proprietarilor şi probabil că nu se va mai încumeta să caute experienţe precum cea de ieri seară.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici