Operaţiunea Clean Waters: Nave fără echipaj complet sau cu personal băut la bord pe Dunăre

Nave fără echipaj complet sau cu personal băut la bord au găsit poliţiştii români pe Dunăre, în cadrul unei operaţiunii internaţionale Clean Waters.

18344 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea Clean Waters: Nave fără echipaj complet sau cu personal băut la bord pe Dunăre

Potrivit unui comunicat al IGPR, operaţiunea Clean Waters s-a derulat în perioada 26 septembrie – 9 octombrie şi a avut loc concomitent în Germania, Austria, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Slovacia, Serbia, Ucraina, Moldova şi România, fiind prima acţiune de acest fel la care au participat toate cele 10 state riverane fluviului Dunărea.

Au fost făcute, în total, 2.403 acţiuni şi controale, fiind verificate 14.000 de persoane, majoritatea personal navigant, pasageri şi conducători de ambarcaţiuni.

În urma activităţilor, au fost constatate 130 de infracţiuni, fiind aplicate 340 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 25.000 de euro.

De asemenea, au fost confiscate două containere cu bunuri contrafăcute, 17 ambarcaţiuni, 15 motoare de ambarcaţiune, 54 de unelte de pescuit, 495 de kilograme de peşte, 8 metri cubi de material lemnos, 20 de tone de motorină şi 15.000 de ţigarete, în valoare totală de aproximativ 40.000 de euro.

În România au fost constatate 19 infracţiuni la legea privind transportul naval şi 10 infracţiuni la Legea Apelor.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au descoperit, în cooperare cu autorităţile vamale, două containere, care ar fi conţinut 14.556 de jucării, susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mai multor mărci. Mărfurile, având o valoare de piaţă estimată la 714.000 de lei, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, s-au constatat 41 de infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura.

În 26 septembrie, poliţiştii de la Postul de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă au identificat, pe fluviul Dunărea, la kilometrul 300, o navă sub pavilion românesc, care nu ar fi avut echipajul minim de siguranţă la bord. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nava în cauză, proprietatea unei societăţi comerciale din judeţul Giurgiu, ar fi efectuat voiajul între porturile Constanţa Sud – Cernavodă, fără să aibă un timonier în compunerea echipajului minim de siguranţă.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

În 27 septembrie, poliţiştii Postul de Poliţie Transporturi Navale Hârşova au făcut un control pe linia consumului de băuturi alcoolice la bordul unei nave sub pavilion românesc. Astfel, 4 membri ai echipajului au fost testaţi cu aparatul alcooltest, în urma testărilor, rezultând faptul că un bărbat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, avea 0,36 mg/L alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici