Opoziţia îi cere explicaţii scrise ministrului Apărării după ce preşedintele nu a fost invitat la Ziua Aviaţiei. "E mai probabil sa avem de-a face cu o răfuiala politică decât cu un act de incompetenţă"

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a declarat, joi, că ministrul Adrian Ţuţuianu datorează explicaţii scrise comisiilor parlamentare de specialitate privind refuzul MAPN de a-l invita pe preşedintele Iohannis la Ziua Aviaţiei,calificând gestul drept "răfuială politică".

1234 afișări
Imaginea articolului Opoziţia îi cere explicaţii scrise ministrului Apărării după ce preşedintele nu a fost invitat la Ziua Aviaţiei. "E mai probabil sa avem de-a face cu o răfuiala politică decât cu un act de incompetenţă"

Opoziţia îi cere explicaţii scrise ministrului Apărării după ce preşedintele nu a fost invitat la Ziua Aviaţiei. "E mai probabil sa avem de-a face cu o răfuiala politică decât cu un act de incompetenţă"

"Foarte ciudat refuzul MApN de a-l invita astăzi pe preşedintele Iohannis, care este totuşi cel mai important reper instituţional pentru forţele armate române, la Ziua Aviaţiei. În mod normal, invitaţiile de acest gen se fac din oficiu, pe baza unui protocol rigid, testat de ani de zile. Şi sunt dublate de o procedură de confirmare. În plus, la acest nivel corespondenta ar trebui sa fie una specială, securizată, fiind greu de crezut că ea se poate pierde pe drum. Teoretic, e mai probabil sa avem de-a face cu o răfuiala politică decât cu un act de incompetenţă", a declarat vicepreşedintele Comisiei de Apărare deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, pe Facebook.

Ovidiu Raeţchi a afirmat că ministrul Adrian Ţuţuianu, datorează explicaţii scrise "mai lămuritoare" comisiilor parlamentare de specialitate privind refuzul MAPN de a-l invita pe preşedintele Klau Iohannis la Ziua Aviaţiei.

"Avem motive serioase de îngrijorare dacă Ministerul Apărării, care trebuie să funcţioneze ca un ceas in momente de criză, nu e in stare nici măcar să transmită niste plicuri. Cred că ministrul Tutuianu datorează niste explicaţii scrise mai lămuritoare şi convingătoare pentru Comisiile de Apărare din Camera şi Senat", a spus liberalul.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost invitat să participe la ceremoniile de Ziua Aviaţiei din Capitală, fapt pentru care Administraţia Prezidenţială nu a trimis coroane de flori, aşa cum s-a procedat până acum, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Ministerul Apărării a reacţionat joi, după ce şeful statului nu a fost invitat la evenimentele dedicate Zilei Aviaţiei, anunţând că îşi cere scuze pentru eroare şi că Adrian Ţuţuianu a solicitat de urgenţă ca disfuncţionalităţile de natură birocratică să fie eliminate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici