Oprescu: Bugetul este o bătaie de joc, îl voi ataca în instanţă

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că va ataca în instanţă hotărârea de aprobare a proiectului de rectificare a bugetului Capitalei pe 2011 şi că PDL a confiscat sărbătorile românilor, el referindu-se la un proiect de Crăciun care nu va mai fi pus în practică din lipsă de fonduri.

387 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Bugetul este o bătaie de joc, îl voi ataca în instanţă

Sorin Oprescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Primarul general a susţinut că va ataca în contencios administrativ bugetul aprobat luni seară în CGMB, pentru că "este o bătaie de joc".

Pe de altă parte, viceprimarul Mircea Raicu a susţinut că bugetul votat de CGMB permite ca bucureştenii să nu plătească în plus pentru căldură şi transport public.

"Dacă am fi votat bugetul propus de Oprescu, bucureştenii ar fi plătit o gigacalorie la preţul de 327 de lei şi un bilet de autobuz la 2 lei în loc de 1,3 lei", a spus Raicu.

Viceprimarul a declarat, după exprimarea votului, că, în momentul de faţă, cheltuielile prioritare sunt cele legate de funcţionarea oraşului, respectiv asigurarea transportului, furnizarea căldurii şi a apei.

Viceprimarul a subliniat că era un minus de 40 de milioane de lei în ceea ce priveşte fondurile RADET şi l-a acuzat pe Sorin Oprescu că nu plăteşte ce a promis.

Sorin Oprescu a anunţat luni că va fi făcută o rectificare negativă a bugetului municipalităţii, de 207 milioane de lei, dar bucureştenii vor avea căldură, întrucât banii pentru RADET au fost daţi în avans.


Viceprimarul Mircea Raicu (PDL) a spus duminică, într-o conferinţă de presă, că rectificarea în minus propusă de Oprescu înseamnă de fapt tăierea bugetului mai ales în zona serviciilor publice - căldură şi transport, iar Oprescu doreşte să împrumute 800 milioane de euro.

"Oprescu este asemenea socialiştilor din Grecia: s-a obişnuit să trăiască pe datorie. El nu este în stare să producă nimic. Nu a adus niciun fel de fonduri la bugetul local, dar cere din altă parte sau să se împrumute", a adăugat Mircea Raicu, arătând că Sorin Oprescu a reuşit să atragă doar 0,05% din fondurile europene.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici