Oprescu: Nu se pune problema ca bucureştenii să rămână fără căldură, am dat banii în avans

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat luni că va fi făcută o rectificare negativă a bugetului municipalităţii, de 207 milioane de lei, dar bucureştenii vor avea căldură, întrucât banii pentru RADET au fost daţi în avans.

353 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Nu se pune problema ca bucureştenii să rămână fără căldură, am dat banii în avans

Sorin Oprescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu se pune problema ca bucureştenii să rămână fără căldură, am alocat bani în avans, astfel că sumele sunt asigurate până în ianuarie", a spus primarul Sorin Oprescu.

El a ţinut să precizeze că încă de la începutul anului a încercat să construiască şi a propus Consiliului General un buget echilibrat, "dar jocurile politice au dat peste cap construcţia bugetară".

Oprescu a mai spus că a propus o rectificare echilibrată, care să asigure realizarea a trei obiective principale, respectiv plata subvenţiilor la căldură, funcţionarea oraşului în condiţii normale, fiind vorba despre iluminat public, curăţenie, spitale şi continuareea investiţiilor necesare oraşului, respectiv dezvoltarea infastructurii şcolare (reabilitarea şcolilor şi construcţia de grădiniţe), modernizarea reţelelor RADET, îmbunătăţirea sistemului de alimentare cu apă, continuarea lucrărilor la infrastructura rutieră.

El a mai spus că rectificarea bugetară nu trebuie să fie un prilej pentru unii sau alţii "să-şi încordeze muşchii politici", ci un moment de responsabilitate.

"Fac apel la majoritatea din Consiliu să pună pe primul loc interesele bucureştenilor, nu să-şi încordeze muşchii politici, fiind un moment de responsabilitate în care trebuie să luăm cele mai bune decizii. Eu voi continua să-mi văd de treburile mele şi, chiar dacă unii încearcă să mă intimideze, le spun răspicat că nu mă sperii, voi merge până la capăt", a adăugat primarul Capitalei.

Oprescu a precizat că, potrivit proiectului de rectificare bugetară, a luat zece milioane de lei de la investiţiile pentru spitale, întrucât acestea nu mai puteau fi realizate până la sfârşitul anului. De asemenea, Oprescu a spus că au fost luaţi 2,2 milioane de lei de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor şi aproape 19 milioane de lei de la RATB, din investiţii care nu s-au făcut.

În schimb, au fost alocate 37 de milioane de lei la RADET, aproximativ două milioane la ALPAB şi altele, a spus Oprescu.

În cazul câinilor fără stăpân din Capitală, primarul general a susţinut că una dintre soluţii ar fi construirea unor adăposturi şi sterilizarea animalelor, precizând că mizează pe sprijinul organizaţiilor nonguvernamentale pentru realizarea acestor obiective.

Primarul Capitalei a mai spus că va consulta bucureştenii în legătură cu măsurile cele mai bune în privinţa câinilor fără stăpân.

Întrebat de unde vine acest deficit bugetar, primarul Capitalei a spus că au fost multe proiecte începute până în 2008, care au bătut pasul pe loc şi pentru care s-au plătit sume importante de bani.

"Au fost proiecte care au bătut pasul pe loc şi aş vrea să dau exemplul Centrului Istoric, unde până în 2008 se plătiseră opt milioane de euro şi erau aşa-zis «gata» patru străzi, iar după ce am preluat această acţiune pentru 14 străzi, am dat 10 milioane de euro. De asemenea, un alt proiect a fost cel privind parcarea de la Universitate", a precizat Sorin Oprescu.

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Bucureşti pe anul 2011 se află pe ordinea de zi a şedinţei de luni a CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici