Oprescu cere bucureştenilor să-şi mute maşinile din parcările din Piaţa Victoriei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut apel la bucureşteni să îşi mute maşinile din parcările din Piaţa Victoriei până marţi, la ora 24.00, pentru a evita eventualele incidente neplăcute în timpul mitingului de miercuri, de la sediul Guvernului.

40 afișări
Imaginea articolului Oprescu cere bucureştenilor să-şi mute maşinile din parcările din Piaţa Victoriei

Oprescu cere bucureştenilor să-şi mute maşinile din parcările din Piaţa Victoriei

"Din grijă pentru cetăţeni, având în vedere manifestările de protest de miercuri la care se anunţă peste 60.000 de participanţi, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, face apel la bucureştenii care au maşinile staţionate în parcările amenajate în Piaţa Victoriei să mute autoturismele, în cursul zilei de astăzi, 18.05.2010, până la ora 24.00, pentru a se evita eventualele incidente neplăcute", se arată într-un comunicatul de marţi al municipalităţii.

De asemenea, Sorin Oprescu face apel şi la proprietarii de autoturisme care locuiesc pe străzile adiacente Pieţei Victoriei să nu staţioneze în zona sediului Guvernului, pe cât posibil, miercuri, după ora 7.30.

Edilul şef al Capitalei a recomandat şi directorilor unităţilor de învăţământ aflate în zona Pieţei Victoriei să îşi adapteze programul conform manifestărilor anunţate de sindicate.

Potrivit sursei citate, parcările cu plată din zona Pieţei Victoriei vor fi închise miercuri.

Confederaţiile sindicale au anunţat că miercuri vor organiza un miting în Piaţa Victoriei la care vor chema peste 60.000 de oameni, măsura fiind un protest la adresa măsurilor anunţate de şeful statului, care a cerut reducerea salariilor, pensiilor şi altor prestaţii sociale. La protest sunt aşteptaţi, pe lângă sindicalişti, mai mulţi mineri, pensionari sau "cetăţeni nemulţumiţi ai Capitalei".

Traficul rutier va fi blocat total miercuri pe Şoseaua Kiseleff din Capitală, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, aici urmând să rămână, totuşi, deschise circulaţiei două benzi pentru cei care vin dinspre Aviatorilor către Calea Victoriei şi dinspre Romană şi Ştefan cel Mare către nord.

Circulaţia va fi restricţionată pe prima bandă şi pe Bulevardul Poligrafiei, pe strada Jiului şi pe Bulevardul Aviatorilor, între Piaţa Aviatorilor şi Bulevardul Mircea Eliade, pe ambele sensuri de circulaţie ale acestor artere.

Pe de altă parte, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat că, pentru miercuri, liniile de transport în comun care trec în mod normal prin Piaţa Victoriei vor avea trasee modificate iar numărul maşinilor va fi suplimentat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut un apel la bucureşteni să evite să-şi folosească maşinile în ziua de miercuri, pentru a nu se ajunge la blocaje în trafic din cauza mitingului de la sediul Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici