Oprescu cere operatorilor să continue intervenţia pe străzi pentru a preveni formarea poleiului

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut, sâmbătă, operatorilor de salubrizare să împrăştie în continuare materiale antiderapante pe arterele principale, pentru a preveni formarea poleiului, să deszăpezească străzile secundare şi să adune zăpada strânsă în marile intersecţii.

23 afișări
Imaginea articolului Oprescu cere operatorilor să continue intervenţia pe străzi pentru a preveni formarea poleiului

Oprescu cere operatorilor să continue intervenţia pe străzi pentru a preveni formarea poleiului (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

La comandamentul de iarnă convocat, sâmbătă seară, la Primăria Capitalei, primarul Sorin Oprescu a declarat că circulaţia rutieră în Capitală se desfăşoară fără probleme şi le-a cerut operatorilor responsabili cu deszăpezirea să continue aplicarea tratamentelor cu materiale antiderapante pe arterele din toate sectoarele, având în vedere avertizarea meteo cod galben de ninsori.

Edilul şef le-a solicitat acestora să îndepărteze zăpada din intersecţii, să cureţe arterele laterale, trotuarele şi staţiile RATB, dar şi să îndepărteze ţurţurii din pasaje.

Sorin Oprescu a arătat că prima intervenţie a utilajelor de deszăpezire s-a desfăşurat începând de la ora 4.00, în medie acţionând 75 de maşini, iar a doua intervenţie a început în jurul orei 10.00, fiind aplicat tratament antiderapant "pe toate arterele din Urgenţa I".

Primarul general a precizat că în jurul orei 12.00, când a început să ningă mai abundent, a început operaţiunea de pluguire pentru arterele din urgenţa I şi tratament cu antiderapant pentru arterele din urgenţa II, la ora 15.00 fiind 300 de utilaje în teren.

Sorin Oprescu le-a cerut inspectorilor Direcţiei Inspecţie şi Control General să verifice în continuare dacă operatorii de salubritate respectă programele de deszăpezire pe parcursul nopţii, astfel încât duminică dimineaţă bucureştenii să poata circula în condiţii normale.

Bucureştenii pot primi ceai sau supă caldă în cantinele municipalităţii din strada Sfântul Constantin nr. 8, Calea Grivitei nr. 216, strada Agricultori nr. 44, Bulevardul Dacia nr. 196 şi Calea Ferentari nr. 91.

Totodată, în Calea Şerban Vodă 164-168 şi în Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucureşti oamenii străzii vor primi îngrijiri şi mâncare caldă.

Bucureştenii care văd pe străzi oameni fără adăpost sunt rugaţi să sesizeze autorităţile la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.

Bucureştiul şi 24 de judeţe din jumătatea de sud a ţării sunt, de sâmbătă până duminică noapte, sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt.

Meteorologii au anunţat că de vineri seara şi până duminică seara va ninge în toată ţara, mai abundent în jumătatea sudică, iar vântul va avea intensificări, viscolind zăpada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici