Oprescu: DNA cerceta 23 de persoane din PMB înainte să prezint raportul despre starea Capitalei

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă, în timpul unei vizite la tabăra şcolară Comorova, de la Neptun, că înainte să prezinte, în 11 iulie, raportul despre starea Bucureştiului, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cerceta 23 de persoane din Primăria Capitalei.

40 afișări
Imaginea articolului Oprescu: DNA cerceta 23 de persoane din PMB înainte să prezint raportul despre starea Capitalei

Oprescu: DNA cerceta 23 de persoane din PMB înainte să prezint raportul despre starea Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

Oprescu a precizat că a fost informat despre cele 23 de persoane cercetate în urma solicitării pe care a făcut-o DNA. Cei investigaţi nu erau doar directori din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), ci şi resposabili direcţi ai lucrărilor desfăşurate în Capitală.

Primarul Capitalei a mai arătat că în urma raportului au mai fost făcute sesizări, explicând că instituţia DNA îşi rezolvă „problemele sale”, în timp ce instituţia primarului este interesată de problemele legate de disciplina şi seriozitatea angajaţilor

„DNA-ul îşi rezolvă problemele lui, pe mine mă interesează aspectele disciplinare, seriozitatea oamenilor, până la proba contrarie fiind prezentă prezumţia de nevinovăţie”, a spus Sorin Oprescu.

De asemenea, Primarul Capitalei a ţinut să precizeze că nu şi-a făcut "o politică” din a destitui directori, ci că politica sa este aceea de a face ca instituţia primăriei să funcţioneze.

Auditul efectuat în instituţia primăriei merge înainte, şi atunci când se va termina voi comunica rezultatele atât consilierilor cât şi bucureştenilor. Nu mi-am făcut o politică din schimbarea directorilor. Politica mea este ca primăria să funcţioneze”, a mai spus Sorin Oprescu.

De când Sorin Oprescu şi-a preluat mandatul de primar general, doi directori din primărie au demisionat, iar un al treilea a fost destituit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici