Oprescu este mulţumit de lucrările de refacere a Pasajului Universităţii

Primarul general Sorin Oprescu a spus, luni, după vizitarea Pasajului Universităţii, că este mulţumit de lucrările de refacere şi a precizat că în zilele următoare vor fi instalate lifturile pentru persoanele cu dizabilităţi, zona comercială rămânând închisă până la reluarea licitaţiilor.

14 afișări
Imaginea articolului Oprescu este mulţumit de lucrările de refacere a Pasajului Universităţii

Oprescu este mulţumit de lucrările de refacere a Pasajului Universităţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Magazinele vor fi redefinite. Pasajul beneficiază deja de toalete la nivelul anilor în care trăim, o secţie mică de poliţie, un cabinet medical şi pe viitor un cabinet de stomatologie pentru urgenţe, pentru că aşa este civilizat," a mai spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului Capitalei, în zilele următoare vor fi montate lifturile pentru persoanele cu dizabilităţi şi traversele de cauciuc.

"Lifturile vor fi montate direct pe zid. Urmează banda de cauciuc şi perdelele de aer cald, dar asta nu justifica să aşteptăm până sunt gata toate lucrurile la pasaj", a mai spus edilul şef al Capitalei.

Întrebat din ce cauză a fost suplimentat bugetul iniţial aprobat pentru acest proiect, primarul Capitalei a explicat că decizia a fost luată după ce constructorii au arătat necesitatea majorării sumei.

"Bugetul a fost suplimentat pe demonstraţiile pe care le-a făcut constructorul. Bucureştenii vor trage singuri concluzia dacă merită sau nu. Important este că primele sume de bani au fost verificate încă de la început cu justeţea chletuielii lor, a mai precizat Sorin Oprescu.

Lucrările la Pasajul Universităţii au costat în total 5.993.835 de euro. Iniţial, pentru reabilitarea Pasajului Universităţii au fost alocaţi 4.662.739 euro.

Consilierii municipali au aprobat, în 25 noiembrie, proiectul de hotărâre privind modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea pasajului de la Universitate, suplimentând valoarea iniţială a lucrărilor cu aproximativ 1.331.000 euro. În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre se arăta că, pe parcursul execuţiei lucrărilor, au fost efectuate lucrări suplimentare la spaţiile publice şi cele comerciale, precum şi amenajări ale unor rezervoare, instalaţii pentru apă, instalarea unor lifturi, dar şi iluminarea treptelor.

Municipalitatea a câştigat, în luna iulie a anului trecut, litigiul cu firma "Di Apollo", societate care obţinuse dreptul, în urmă cu zece ani, de a administra spaţiile din interiorul pasajului pietonal Universitate, redevenind astfel proprietara pasajului.

În luna martie, reprezentanţii Primăriei Capitalei au evacuat firmelor care îşi desfăşurau activitatea în pasajul de la Universitate, pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici