Oprescu: Şoseaua suspendată e făcută, e calculată, e toată, încerc să găsesc finanţare

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, la Antena 3, că şoseaua suspendată pe care a promis-o în campania de la alegerile locale este "făcută şi calculată" şi că încearcă în acest moment să găsească finanţare.

55 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Şoseaua suspendată e făcută, e calculată, e toată, încerc să găsesc finanţare

Oprescu: Şoseaua suspendată e făcută, e calculată, e toată, încerc să găsesc finanţare (Imagine: Mediafax Foto)

"Vorbeau mai alaltăieri unii de şoseau suspendată? Da. E făcută. E calculată. E toată. V-am adus-o aicea. Încerc să găsesc finanţare. Nu e uşor", a spus Oprescu, arătându-i moderatorului o serie de documente.

"Acum toate proiectele pe care le-am promis, aproape toate proiectele, sunt puse în operă. Spun aproape, pentru că a mai rămas discuţia despre finanţare. Subliniez - finanţare - a acestei şosele suspendate, a acestui periferic interior şi exterior", a adăugat Oprescu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit, la jumătatea lunii septembrie, cu vicepreşedintele comitetului municipal din Beijing, Zhao Wenzhi, cu care a discutat despre începerea negocierilor cu firma Shanghai Construction Group, pentru construcţia autostrăzii suspendate printr-un parteneriat public-privat.

Potrivit primarului Capitalei, investitorii chinezi sunt dispuşi să susţină financiar, în proporţie de 80 la sută, proiectul autostrăzii suspendate, municipalitatea pregătind deja încheierea unui parteneriat public-privat.

Autostrada suspendată ar urma să fie construită la o înălţime de 30-40 de metri, să pornească din zona Otopeni şi să se termine pe centura Capitalei, în zona Şoseaua Giurgiului. Primarul Sorin Oprescu spunea că aceasta este singura soluţie pentru a îmbunătăţi în proporţie de aproximativ 25 la sută problema traficului.

La jumătatea lunii iunie, edilul şef spunea că este terminat studiul de pre-fezabilitate pentru autostrada suspendată, specialiştii pe infrastructură, împreună cu consultanţi externi, stabilind un traseu al acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici