Oprescu vrea să verifice aprobările construcţiilor din parcurile Capitalei

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a avut, miercuri, o întâlnire informală cu directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Virgil Cârstea, a declarat că vrea să verifice aprobările construcţiilor din parcurile Capitalei, pentru a vedea dacă s-au comis abuzuri.

15 afișări
Imaginea articolului Oprescu vrea să verifice aprobările construcţiilor din parcurile Capitalei

Oprescu vrea să verifice aprobările construcţiilor din parcurile Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul a spus, la finalul întâlnirii cu directorul de la ALPAB, că va începe o reverificare a tuturor construcţiilor existente în parcurile bucureştene, pentru a urmări dacă toate aceste unităţi au aprobări.

„Atât de tare au fost împărţite aceste zone ale Bucureştiului între ministere, între sectoarele Capitalei, lucru ce a facilitat abuzurile, încât nu se mai ştie”, a declarat Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a explicat că atunci când se referă la abuzuri are în vedere retrocedările care au fost făcute în parcuri, în urma unor procese care au durat patru-cinci ani, timp în care nu s-a ştiut nimic despre situaţia lor.

„Nu am numărat construcţiile ilegale, însă am demarat o analiză a felului în care acestea au fost construite”, a explicat primarul Capitalei.

Întrebat de jurnalişti cum s-au schimbat lucrurile în parcurile Capitalei din vremea când Sorin Oprescu era viceprimar, acesta a răspuns că există o serie de amenajări în interiorul parcurilor, că oamenii au experienţa de a face aceste lucruri, că „s-au preocupat şi au cerut bani”, însă nu în toate cazurile au şi primit.

Vorbind în special despre Parcul Herăstrău, primarul Capitalei a arătat că nu este interesat de a „împopoţona” marginea lacului cu construcţii care „nu fac plăcere ochiului” şi a precizat că ar dori să reînvie tradiţia vânzătorilor de îngheţată.

"Mă interesează, în principal, ca motoscuterele şi sky-jet-urile care au apărut pe lacuri să nu pună în pericol siguranţa populaţiei, dar şi aspectul zonei", a precizat Oprescu, adăugând că, în aceste cazuri, aprobările se dau de la Ministerul Transporturilor, însă, până în prezent, din informaţiile pe care le are, aceste mijloace de agrement nu au primit asemenea aprobări.

În privinţa punctelor comerciale care funcţionează în interiorul parcurilor, edilul şef al Capitalei a spus că nu crede că acestea sunt distribuite uniform sau că funcţionează la nivelul anului 2008.

Întrebat despre situaţia Satului Francez, Oprescu a precizat că, în prezent, există o propunere ca în zona respectivă să fie construit un club la care să aibă acces „anumite persoane”, însă, în opinia sa, Satul trebuie să rămână deschis tuturor cetăţenilor.

„Nu sunt o persoană populistă, însă cred că există şi alte locuri unde «respectivele persoane» pot avea acces”, a mai spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici