Opt copii infectaţi cu virusul AH1N1 după ce s-au întors din Marea Britanie

Opt din cei 38 de copii sosiţi, joi seară, în ţară dintr-o tabără în Marea Britanie şi suspectaţi a se fi infectat cu A/H1N1 sunt purtători ai virusului, a anunţat, vineri după-amiază, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii.

12 afișări
Imaginea articolului Opt copii infectaţi cu virusul AH1N1  după ce s-au întors din Marea Britanie

Opt copii infectaţi cu virusul AH1N1 după ce s-au întors din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto)

Copiii au petrecut vacanţa într-o tabără din Marea Britanie. La sosirea în ţară, pe aeroport, echipele medicale ale reţelei de boli transmisibile i-au examinat clinic şi le-au recoltat probe. Deşi la examenul clinic niciunul dintre copii nu prezenta simptome ale bolii, în urma analizelor de laborator s-a confirmat că opt dintre aceştia au A/H1N1.

"În cursul acestei zile (vineri, n.r.) medicii vor anunţa părinţii despre rezultatele testelor şi vor recomanda fie internarea, fie izolarea strictă la domiciliu, după caz, şi începerea tratamentului cu antivirale. Starea de sănătate a tinerilor este bună şi nu prezintă riscuri", scriu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici