Opt elevi au fost duşi la spital după ce au băut lapte la şcoală

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, Călin Man, a declarat că opt elevi au ajuns, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au băut lapte la şcoală, iar starea acestora este bună.

19 afișări
Imaginea articolului Opt elevi au fost duşi la spital după ce au băut lapte la şcoală

Opt elevi au fost duşi la spital după ce au băut lapte la şcoală (Imagine: Mediafax Foto)

Iniţial, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Mariana Pop, şi directorul Grupului Şcolar "Ioan Buteanu" din Şomcuta Mare, Ioan Coteţ, afirmau că şase elevi au fost duşi la spital.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al DSP Maramureş, Călin Man, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare au fost duşi opt copii de clasa a III-a de la Grupul Şcolar "Ioan Buteanu" din Şomcuta Mare, aceştia simţindu-se rău după ce au băut laptele primit la şcoală.

Informaţia a fost confirmată şi de reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase din Baia Mare.

Conform şefului DSP Maramureş, din cele aproximativ 150 de cutii de lapte primite la şcoală au fost consumate 40 şi au existat şi elevi care au consumat produsul şi care nu au avut nicio problemă. Cei opt elevi care au fost transportaţi la spital aveau greţuri, vărsături şi dureri abdominale, care sunt semne ale unei toxiinfecţii alimentare, iar în prezent starea acestora este bună, ei rămânând internaţi.

Man a spus că Departamentul de control al DSP Maramureş a luat probe atât din lapte, cât şi din cornuri, care sunt acum analizate.

Un reprezentant al centrului de sănătate din Şomcuta Mare declara că la centru s-au prezentat mai mulţi copii, iar unii dintre ei erau în stare mai gravă. Cei opt copii care erau în stare mai gravă şi care sunt elevi în clasa a III-a au fost duşi cu două ambulanţe la spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici