Opt gardieni de la Penitenciarul Mărgineni, cercetaţi de poliţişti în cazul evadării de ieri

Opt gardieni de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni din judeţul Dâmboviţa care au însoţit mai mulţi detinuţi la Judecătoria Moreni, de unde ulterior un bărbat a fugit, sunt cercetaţi de poliţişti pentru neglijenţă în serviciu, dosarul urmând să fie înaintat Parchetului.

680 afișări
Imaginea articolului Opt gardieni de la Penitenciarul Mărgineni, cercetaţi de poliţişti în cazul evadării de ieri

Opt gardieni de la Penitenciarul Mărgineni, cercetaţi de poliţişti în cazul evadării de ieri (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentantilor Poliţiei Dâmboviţa, angajaţii închisorii au fost audiati de către poliţiştii din Moreni, iar anchetatorii urmează să stabilească în mod concret împrejurările în care a avut loc fuga deţinutului din Buzău, atribuţiile şi responsabilităţile fiecărui gardian.

Conform sursei citate, opt gardieni care au însoţit la Judecătoria Moreni mai mulţi deţinuţi sunt cercetaţi de poliţişti într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, dosarul urmând să fie trimis Parchetului Tribunalului Dâmboviţa.

Deţinutul evadat, Eugen Galeşu, nu a fost prins până joi, efective importante de poliţişti şi jandarmi fiind mobilizate pentru găsirea acestuia. Bărbatul este căutat atât în Dâmboviţa, cât şi în judeţele limitrofe.

Eugen Galeşu, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, a fugit, miercuri după-amiază, de sub escorta gardienilor care îl însoţeau la Judecătoria Moreni, unde se afla ca parte într-un proces. Deţinutul a evadat din camera de arest a Judecătoriei Moreni, prin escaladarea ferestrei.

Potrivit unor surse din Poliţie, mai mulţi martori au relatat că după ce a reuşit să fugă din sediul Judecătoriei Moreni bărbatul s-a urcat într-un taximetru şi a coborât în localitatea Ghirdoveni, de lângă Moreni, de unde a fugit pe câmp.

Deţinutul, în vârstă de 40 de ani, din judeţul Buzău, este condamnat la trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală şi se afla la Penitenciarul Mărgineni din aprilie 2010.

De asemenea, bărbatul este cercetat de Parchetul Tribunalului Buzău pentru comiterea a două crime, în aprilie 2010, în comuna buzoiană Năieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici