Oradea: 147 de copii de la o grădinită, testaţi după ce o educatoare a fost diagnosticată cu TBC

Un număr de 147 de copii de la Grădiniţa 27 din Oradea şi aparţinătorii acestora au fost testaţi pentru depistarea bacilului Koch, după ce una dintre educatoare a fost diagnosticată cu tuberculoză, rezultatul testelor urmând să fie comunicat joi.

199 afișări
Imaginea articolului Oradea: 147 de copii de la o grădinită, testaţi după ce o educatoare a fost diagnosticată cu TBC

Oradea: 147 de copii de la o grădinită, testaţi după ce o educatoare a fost diagnosticată cu TBC (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Marius Pîrcioagă, a declarat, miercuri, că 147 de copii care frecventează Grădiniţa 27 din Oradea, precum şi aparţinătorii acestora au fost testaţi pentru depistarea bacilului Koch, după ce una din educatoare a fost diagnosticată cu tuberculoză.

"Educatoarea a fost răcită şi a rămas cu o tuse pe care a neglijat-o ulterior. Săptămâna trecută, însă s-a prezentat la medicul de familie care a trimis-o pentru efectuarea unor analize amănunţite la Dispensarul TBC. Diagnosticul a fost confirmat săptămâna trecută, când educatoarea a şi fost internată în spital pentru tratament", a spus Pîrcioagă.

Potrivit lui Pîrcioagă, odată cu confirmarea diagnosticului, personalul grădiniţei a fost supus unui control amănunţit, iar celor 147 de copii şi aparţinătorilor acestora li s-a făcut testul pentru depistarea bacilului Koch, rezultatul urmând să fie comunicat în cursul zilei de joi.

Pîrcioagă a afirmat că deocamdată activitatea grădiniţei nu a fost suspendată.

"La personalul grădiniţei a fost exclus diagnosticul. Nu s-a impus instituirea carantinei sau închiderea grădiniţei. Urmează să primim rezultatele testelor făcute în cazul copiilor şi aparţinătorilor acestora şi, în funcţie de acestea, să luăm eventualele măsuri", a afirmat Pîrcioagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici