Oradea: Avocatul şi soţia sa suspectaţi de uciderea mamei femeii au fost prinşi în Elveţia

Avocatul din Oradea şi soţia acestuia suspectaţi că au ucis-o pe mama femeii, după care au fugit, au fost prinşi în Elveţia, urmând să fie extrădaţi, după ce Curtea de Apel Oradea a emis, vineri, pe numele celor doi, mandate de arestare în lipsă, pentru omor calificat.

446 afișări
Imaginea articolului Oradea: Avocatul şi soţia sa suspectaţi de uciderea mamei femeii au fost prinşi în Elveţia

Oradea: Avocatul şi soţia sa suspectaţi de uciderea mamei femeii au fost prinşi în Elveţia

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, procurorul Tiberiu Sighiartău, a anunţat, sâmbătă, că avocatul orădean Cosmin Moraru şi soţia acestuia, Krisztina Pazuric, daţi dispăruţi marţi, au fost localizaţi şi reţinuţi în Elveţia, de unde urmează să fie extrădaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru a începe procedura de extrădare, magistraţii Curţii de Apel Oradea au analizat, vineri, cererile de arestare preventivă în lipsă formulate de procurori pe numele avocatului orădean Cosmin Moraru şi al soţiei sale, Krisztina Pazuric, pentru suspiciuni de omor calificat, iar în urma dezbaterilor au admis solicitarea, pentru o perioadă de 10 zile.

"Pe baza indiciilor existente, procurorii au dispus, joi, începerea urmăririi penale împotriva celor doi, iar o zi mai târziu, la cererea procurorilor, Curtea de Apel Oradea a emis mandate de arestare, în lipsă, pe numele celor doi învinuiţi, care se sustrag de la urmărire penală. Au fost emise şi mandate europene de arestare, respectiv de urmărire internaţională", a spus Tiberiu Sighiartău.

Potrivit procurorului, cei doi au şi fost localizaţi şi reţinuţi de autorităţile judiciare elveţiene, motiv pentru care magistraţii au început procedurile pentru extrădarea acestora.

Parchetul Curţii de Apel Oradea a deschis, miercuri, o anchetă după ce avocatul orădean Cosmin Moraru, soţia şi soacra acestuia au fost daţi dispăruţi de marţi, iar potrivit unor surse judiciare cei doi soţi sunt suspectaţi că au ucis-o pe femeie şi ar fi fugit.

"A fost constituit un dosar în care procurorii, împreună cu ofiţeri ai Poliţiei Bihor, verifică indiciile şi informaţiile existente cu privire la dispariţia de la domiciliu a avocatului Cosmin Moraru, a soţiei şi a soacrei sale. În acest moment, nu putem confirma sau infirma săvârşirea unor fapte de violenţă, conexe presupuselor dispariţii de mai sus, procedurile judiciare şi verificările necesare stabilirii faptelor fiind în curs de desfăşurare", comunica purtătorul de cuvânt al instituţiei, procurorul Tiberiu Sighiartău.

Potrivit surselor judiciare citate, sesizarea privind dispariţia celor doi soţi a fost făcută iniţial de o cunoştinţă a avocatului, căreia acesta i-a lăsat cheile, cerându-i să schimbe gresia şi să tencuiască locuinţa.

Ulterior, părinţii avocatului au confirmat fuga celor doi, speriaţi că acesta i-a căutat, luni, extrem de agitat, pretinzând că trebuie să plece deoarece este urmărit şi îi aşteaptă pe el şi pe soţia sa 30 de ani de închisoare.

Sursele citate au afirmat că echipaje poliţişti şi procurori au făcut primele cercetări în acest caz, găsind urme de sânge în locuinţa tinerilor.

De asemenea, poliţiştii au audiat mai mulţi martori, vecini ai avocatului, care l-ar fi văzut pe acesta înainte de dispariţie, cu urme de sânge pe haine şi cărând în spate un sac.

Cosmin Moraru este avocat în Baroul Bihor din 1999, iar soţia acestuia, Krisztina, este profesoară la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul", unde nu a mai fost văzută de două zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici