Oradea: Zece persoane au fost trimise în judecată pentru trafic de cocaină

Liderul unei grupări de trafic de droguri care a adus din America de Sud 12,5 kilograme de cocaină şi alte nouă persoane care l-au ajutat să expedieze stupefiantele în Ungaria, pentru a fi vândute cu 50.000 de euro kilogramul, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Oradea.

84 afișări
Imaginea articolului Oradea: Zece persoane au fost trimise în judecată pentru trafic de cocaină

Oradea: Zece persoane au fost trimise în judecată pentru trafic de cocaină (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a zece membri ai unui grup infracţional organizat transfrontalier, acuzaţi de trafic de droguri de mare risc şi finanţare a acţiunii.

Iniţiatorul grupului infracţional organizat ar fi procurat, din mai multe state din America de Sud, aproximativ 12,5 kilograme de cocaină. Drogurile ar fi fost expediate, prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, în Ungaria, pentru a fi vândute, preţul stabilit fiind de 50.000 de euro pe kilogram, arată vineri DIICOT, într-un comunicat de presă.

Procurorii îl acuză pe liderul grupării că a coordonat şi finanţat întreaga activitate infracţională. Acesta a mai fost condamnat pentru trafic de droguri, la pedepse de 15 ani şi, respectiv, 25 de ani de închisoare.

Procurorii DIICOT au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare din Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru şi Italia. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informaţii.

Dosarul va fi soluţionat de judecătorii Tribunalului Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici