Orban a cerut operatorilor aerieni să respecte drepturile consumatorilor

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a cerut, marţi, operatorilor aeroportuari să pună la dispoziţia pasagerilor pliante cu drepturile consumatorilor, iar companiilor aeriene să numească persoane care să informeze călătorii când zborurile sunt anulate.

1 afișare
Imaginea articolului Orban a cerut operatorilor aerieni să respecte drepturile consumatorilor

Ministrul Orban a cerut operatorilor aerieni să respecte drepturile consumatorilor

"Am dispus ca aeroporturile să furnizeze către pasageri pliante cu drepturile pe care aceştia le au ca urmare a Regulamentului 261/2004. De asemenea, fiecare companie aeriană trebuie să prezinte aeroporturilor o persoană însărcinată cu informarea pasagerilor şi asigurarea drepturilor acestora în situaţii de amânare şi anulare a zborurilor", a declarat Ludovic Orban.

Ministrul a cerut conducerii Aeroportului Internaţional Henri Coandă, operatorilor aerieni şi celor ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor să informeze pasagerii cu privire la drepturile pe care le au în calitate de consumatori.

Orban a subliniat, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii acestor instituţii, necesitatea traducerii oficiale a Regulamentului 261/2004, asumându-şi, totodată, răspunderea de a solicita acest lucru Institutului European care asigură traducerea acquis-ului comunitar în limba română.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a controlat, recent, 16 firme de transport aerian care au avut întârzieri sau anulări de zobruri în perioada 3-5 ianuarie, pe zece dintre acestea amendându-le, în total, cu peste 288.000 de lei pentru încălcarea Regulamentului 261/2004 privind drepturile pasagerilor la asistenţă şi compensare în caz de refuz la ambarcare, anulare sau întârziere prelungită a zborurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici