Orban anunţă organizarea unui referendum de demitere a primarului din Brăila, Marian Dragomir. Edilul este acuzat de deturnare de fonduri

PNL Brăila va organiza un referendum pentru demiterea primarului din Brăila, Marian Dragomir, liberalii acuzând că edilul vrea să deturneze fondurile primăriei, a anunţat liderul organizaţiei liberale, Alexandru Dănăilă. La strângerea de semnături va participa şi Ludovic Orban.

1242 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă organizarea unui referendum de demitere a primarului din Brăila, Marian Dragomir. Edilul este acuzat de deturnare de fonduri

Orban anunţă organizarea unui referendum de demitere a primarului din Brăila, Marian Dragomir

"Domnul preşedinte Orban va participa cu noi în această după-amiază la strângerea de semnături pentru referendumul de demitere a primarului Marian Dragomir. De anul trecut, primarul Municipiului Brăila a spus că vrea să înfiinţeze un serviciu de reparaţii, asfaltări şi pompări în municipiul Brăila, astfel încât se evite eventualele probleme care pot apărea cu societăţile comerciale care contestă rezultatul unei licitaţii. Noi am votat împotriva înfiinţării acestui serviciu, dar majoritatea PSD a votat înfiinţarea acestui serviciu. Au fost achiziţionate nişte utilaje, 11 la număr, pentru reparaţii şi pompări, care pot fi folosite pentru lucrări mari. În ultima şedinţă de consiliu am aflat cu stupoare că de fapt toate aceste modificări de organizare, alocări de fonduri, achiziţii de utilaje, nu au fost făcute pentr un serviciu care să asigure repararea drumurilor din Municipiul Brăila, ci pentru un serviciu care să asigure întreţinerea parcărilor şi a terenurilor accidentate", a afirmat joi Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PNL Brăila a susţinut că i-a atras atenţia primarului brăilean că înfiinţarea serviciului de reparaţii şi asfaltări este de fapt o deturnare de fonduri, însă primarul ar fi "avut această intenţie de la început".

"I-am atras atenţia primarului că este vorba de o deturnare de fonduri, banii au fost folosiţi pentru un titlu iniţial iar ulterior s-a hotărât să spargă lucrarea în mai multe loturi. Faptul că nu a răspuns la niciuna dintre întrebările noastre ne duce cu gândul că a avut această intenţie de la început", a adăugat Dănăilă.

Întrebat de jurnalişti dacă este cu adevărat necesar un referendum de demitere a primarului brăilean, preşedintele PNL, Ludovic Orban a răspuns: "La cum arată greva este perfect întemeiat".

Liderul PNL Ludovic Orban a susţinut joi o conferinţă de presă la sediul organizaţiei PNL Brăilă, intitulată "Dezastrul produs azi de PSD lasă România fără speranţă şi doar o guvernare liberală mai poate salva ceva".

Social-democratul Marian Dragomir este primar al Brăilei din anul 2016, în urma câştigării alegerilor locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici