Orban: Avem întârzieri majore la proporţia tinerilor cu învăţământ terţiar şi sumele pentru cercetare

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat vineri că România are "întârzieri majore" la atingerea ţintelor intermediare din Strategia 2020 în ceea ce priveşte proporţia de tineri care au finalizat o formă de învăţământ terţiar şi procentul din PIB alocat activităţilor de cercetare.

103 afișări
Imaginea articolului Orban: Avem întârzieri majore la proporţia tinerilor cu învăţământ terţiar şi sumele pentru cercetare

Leonard Orban (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

Orban a explicat că există cinci priorităţi majore pentru Strategia 2020 la nivel european, iar România, asemenea celorlalte state membre, "şi-a fixat ţinte intermediare, ţinte naţionale".

"Noi, MAEur, monitorizăm foarte strâns îndeplinirea acestor priorităţi. În mare parte, ţintele intermediare sunt atinse, dar pe unele zone sunt întârzieri majore", a spus Orban.

El a oferit două exemple din domeniul educaţiei, menţionând că sunt întârzieri faţă de ţintele asumate de România, respectiv "proporţia de tineri care au finalizat o formă de învăţământ terţiar şi (...) procentul din PIB care ar trebui alocat activităţilor de cercetare şi inovare, la care în 2020 trebuie să atingem 2%, dar în prezent suntem doar la 0,48%, ceea ce este foarte puţin".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici