”Orizontul de timp ni-l va da evoluţia epidemiei” / Anunţul ministrului Sănătăţii: când vor avea românii măşti şi când putem renunţa la ele

Premierul Ludovic Orban anunţa la finalul lunii aprilie, pe 29 aprilie mai exact, că au fost avizate nouă companii pentru producţia de măşti chirurgicale.

4538 afișări
Imaginea articolului ”Orizontul de timp ni-l va da evoluţia epidemiei” / Anunţul ministrului Sănătăţii: când vor avea românii măşti şi când putem renunţa la ele
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, spune că procesul de selecţie al firmei câştigătoare se apropie de final, iar în perioada următoare va fi desemnat câştigătorul licitaţiei.
 
”Încă e în curs licitaţia. Se va evalua fiecare ofertă. În această perioadă se vor declara cei câştigători, cel mai probabil în cursul zilei de luni sau marţi, săptămâna viitoare”, a declarat Nelu Tătaru.
 
Ministrul Sănătăţii spune că eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie va fi ridicată doar în momentul în care vor fi stinse toate focarele din ţară, iar riscul de infectare va ajunge la minimum.
 
”Deocamdată, avem obligatorii măştile în spaţiul închis. În momentul în care vom avea o transmitere comunitară inexistentă, când nu vom avea focare atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Până atunci e o minimă măsură de prevenţie. Orizontul de timp ni-l va da evoluţia epidemiei. În măsura în care aceste cazuri vor scădea atunci putem să ne gândim şi la eliminearea acestor măşti. Nu putem să creştem riscuri”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici