(P) Frigiderul nu mai e doar pentru alimente. De ce să-ţi păstrezi produsele cosmetice la rece

162 afișări
Imaginea articolului (P) Frigiderul nu mai e doar pentru alimente. De ce să-ţi păstrezi produsele cosmetice la rece

(P) Frigiderul nu mai e doar pentru alimente. De ce să-ţi păstrezi produsele cosmetice la rece

Avem cu toţii un frigider acasă în care păstrăm alimentele şi băuturile. Crezi că profiţi la maximum de frigiderul tău? Ei bine, răspunsul este negativ dacă frigiderul tău nu are o secţiune, între fructe şi iaurturi, dedicată depozitării produselor tale cosmetice. Frigiderul a fost reinventat. Acum a devenit şi un aparat de înfrumuseţare, la fel ca un uscător sau un epilator, şi trebuie să fie însărcinat cu menţinerea în stare perfectă a unora dintre produsele rutinei tale de înfrumuseţare.

Folosirea frigului nu este nimic nou. Unul dintre cele mai frecvente trucuri este acela de a folosi conturul pentru ochi  rece, pentru a dezumfla zona cearcănelor şi a pungilor de sub ochi. Nu ai făcut-o vreodată? Ei bine, dacă încerci o dată să-l păstrezi la rece înainte de a-l folosi, o vei face de fiecare dată. Nici nu putem uita un alt clasic: remediul infailibil al punerii unui ruj care a stat câteva ore în frigider, înainte de a-l aplica pe buze.

Diferenţa este că acum frigiderul nu mai este utilizat doar pentru păstrarea alimentelor, ci devine şi trusa ta de înfrumuseţare la care vei apela zilnic pentru a folosi nişte creme, make-up sau produse cosmetice, deoarece temperaturile scăzute prelungesc durata de viaţă a anumitor produse, îmbunătăţesc funcţia lor şi previn apariţia bacteriilor dăunătoare. Utilizarea unui produs cosmetic rece s-a dovedit că ajută la calmarea şi eliminarea umflăturilor de pe piele, strângând în acelaşi timp porii şi oferind un efect relaxant.

Este posibil să fi realizat deja acest lucru, deoarece noua sa utilizare a devenit virală pe reţelele sociale datorită vedetelor şi influencerilor. Bineînţeles, ultimul răcnet al celebrităţilor nu este acela de a folosi frigiderul obişnuit în bucătăriile lor, ci de a avea o versiune mini în băile sau mesele de toaletă unde să stocheze aceste produse. Dar nu e obligatoriu să cumpărăm un frigider special pentru produsele cosmetice, dacă nu suntem vedete sau dacă nu avem suficient spaţiu în casele noastre pentru încă un aparat frigorific

Ce produse cosmetice trebuie păstrate în frigider?

Trebuie să depozităm la rece în special acele produse fabricate din ingrediente naturale, deşi aproape toate produsele cosmetice îşi extind viaţa utilă în frigider, deoarece conţin ingrediente active care pot fi deteriorate dacă sunt depozitate la temperatura camerei. Depozitarea unor produse cosmetice în frigider le poate face mai eficiente şi vom beneficia şi de senzaţia plăcută pe care prospeţimea o produce pe piele.

Ce produse cosmetice ar trebui să păstraţi la frigider:

  • Produse cu ingrediente active: Produsele de îngrijire a pielii cu o concentraţie ridicată de ingrediente active precum vitamina C sau retinolul tind să se descompună atunci când sunt expuse la lumina directă a soarelui şi la căldură. Este recomandabil să păstraţi aceste ingrediente într-un loc răcoros şi întunecat.
  • Măşti: indiferent care este scopul măştilor (răcoritor, anti-îmbătrânire etc.), depozitarea acestora în frigider le va spori beneficiile.
  • Balsamuri pentru buze: nu este necesar să le păstraţi la frigider pe tot parcursul anului, dar când vine vara poate fi foarte bine să le puneţi la rece pentru a evita topirea.
  • Contururile de ochi: toate cremele care au un efect decongestionant şi care urmează să elimine pungile şi cearcănele vor funcţiona mult mai bine dacă sunt reci.
  • Toner: dacă îl folosiţi proaspăt din frigider, veţi simţi acelaşi efect pe care îl are apa rece pe faţă dimineaţa.
  • Machiaj: unele dintre produsele tale de machiaj vor aprecia dacă le vei păstra la rece. De exemplu, creionul de ochi va realiza o linie mai precisă, iar rujurile sau oja vor dura mai mult.
  • Parfum: da, chiar şi parfumul câştigă dacă îl păstraţi la frigider, deoarece aroma va fi mai intensă.

Va fi inutil să păstraţi cremele reci dacă, după folosire, uitaţi să le puneţi la loc în frigider. Fluctuaţiile de temperatură nu sunt recomandate pentru stabilitatea şi eficacitatea produselor cosmetice.

Atenţie şi la congelator

Nici în momentul nostru de îngrijire personală nu putem uita nici congelatorul. Responsabilul este gheaţa, deoarece este un element care este folosit ca prim pas în rutina ta de frumuseţe pentru a favoriza foarte mult aspectul pielii tale .

Make-up artistul Cristina Lobato crede că utilizarea gheţii poate funcţiona, dar ţinând cont întotdeauna de tipul de piele. Pielea sensibilă sau reactivă trebuie să aibă grijă să nu se aplice gheaţă direct pe piele. „Gheaţa poate fi integrată în rutina igienei faciale, atât timp cât este acoperită de un prosop sau o cârpă de bumbac care protejează pielea de contactul direct”, explică Lobato.

În plus, „este important să controlaţi timpul de expunere al gheţii, deoarece aceasta poate arde pielea”, clarifică experta. Efectuarea acestui pas într-un mod sensibil poate fi benefică pentru a ne pregăti pielea înainte de baza machiajului. Frigul ajută la redefinirea porilor şi la atenuarea prezenţei sale pe faţă, deci a noastră. Pielea va apărea mai netedă şi mai definită, perfectă pentru aplicarea machiajului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici