P&G va concedia 5.700 de persoane, reprezentând 10% dintre angajaţii care nu lucrează în producţie

Procter & Gamble (P&G) va concedia 5.700 de angajaţi care nu lucrează la operaţiunile de producţie ale grupului, reprezentând 10% din personalul acestor departamente, măsură încadrată într-un plan de reducere a costurilor cu 10 miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2016, transmite Reuters.

136 afișări
Imaginea articolului P&G va concedia 5.700 de persoane, reprezentând 10% dintre angajaţii care nu lucrează în producţie

P&G va concedia 5.700 de persoane, reprezentând 10% dintre angajaţii care nu lucrează în producţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea mai mare companie de produse de larg consum are circa 57.000 de angajaţi în afara operaţiunilor de producţie, dintr-un total de 129.000 de persoane.

Compania a anunţat anterior că vrea să elimine 1.600 de locuri de muncă în actualul an fiscal.

Joi, P&G a arătat că va renunţa la alţi 4.100 de angajaţi în anul fiscal 2012-2013, care va începe în iulie.

Compania anticipează că va economisi 800 milioane de dolari datorită concedierilor, au declarat directorii P&G prezenţii la o conferinţă în Florida.

P&G a deschis în 1992 la Bucureşti primul birou din regiunea Balcanilor, care serveşte drept sediu regional pentru companie. Grupul a preluat în 1995 o fabrică din Timişoara.

Gigantul american înglobează mărci ca Gillette, Pampers, Tide sau Head&Shoulders.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici