Pachetele de ţigări, inscripţionate din iulie şi cu fotografie care arată consecinţele fumatului

Pachetele de ţigarete comercializate în România vor avea inscripţionate, de la 1 iulie, atât textul unui avertisment, cât şi o fotografie color sau altă ilustraţie care arată consecinţele fumatului asupra sănătăţii, informează Ministerul Sănătăţii Publice.

1 afișare
Imaginea articolului Pachetele de ţigări, inscripţionate din iulie şi cu fotografie care arată consecinţele fumatului

Pachetele de ţigări, inscripţionate din iulie şi cu fotografie care arată consecinţele fumatului

În conformitate cu Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu modificarile ulterioare, pachetele de ţigarete comercializate în România şi ambalajele lor exterioare vor fi inscripţionate, de la 1 iulie 2008, cu avertismente combinate, adică vor conţine atât textul unui avertisment adiţional, cât şi o fotografie color sau altă ilustraţie care arată consecinţele fumatului asupra sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Aceste avertismente au ca scop reducerea consumului de tutun prin conştientizarea populaţiei asupra consecinţelor fumatului pentru sănătate.

Tipărirea avertismentelor combinate se va face utilizând font Helvetica îngroşat (bold), prin similitudine cu avertismentele generale şi adiţionale folosite în prezent, precizează Ministerul Sănătăţii

Începand cu 1 ianuarie 2009, aceste avertismente vor fi tiparite şi pe pachetele şi pe ambalajele exterioare ale celorlalte produse din tutun destinate fumatului, cu excepţia trabucurilor ambalate la bucată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici