Păcuraru a constituit o celulă de criză pentru românii din Italia

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, miercuri, că a constituit o celulă de criză care să monitorizeze situaţia românilor din Italia şi modul în care sunt soluţionate problemele acestora, măsura fiind în completarea acţiunilor prevăzute în planul stabilit de Guvern.

3 afișări
Imaginea articolului Păcuraru a constituit o celulă de criză pentru românii din Italia

Păcuraru a constituit o celulă de criză pentru românii din Italia

Potrivit ministrului Muncii, celula de criză este coordonată de Akos Derzsi, secretar de stat la Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES), din ea făcând parte alţi doi secretari de stat din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi Ministerului Afacerilor Externe, respectiv Liviu Radu şi Mihnea Gheorghiu.

"Având în vedere numărul mare de muncitori din Italia, am considerat oportun ca, în afară de celula de criză care a fost organizată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la nivelul Ministerului Muncii să existe o celulă de criză care să aibă întâlniri la fiecare două zile, pentru a monitoriza tot ce se întâmplă, toate problemele care apar şi modul în care autorităţile se implică pentru a soluţiona cât mai lucrativ cu putinţă fiecare caz care apare", a explicat ministrul Paul Păcuraru.

Potrivit ministrului, constituirea celulei de crize din cadrul Ministerului Muncii a fost necesară pentru evitarea unei "tevaturi administrative şi birocratice" care s-ar putea produce în cazul în care ar exista un număr important de reveniri în ţară, iar autorităţile nu ar avea pregătit un set de soluţii.

"Eu nu am semnale că se va întâmpla ceva spectaculos în ceea ce priveşte numărul sau dimensiunea repatrierii, dar am obligaţia să fiu preventiv şi, în situaţia în care apar astfel de grupuri, mai mari, să fim pregătiţi", a mai explicat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici